Yeniden Yargilanacak Olan Tacizci Hakkinda Korkutan Iddia

Yeniden Yargilanacak Olan Tacizci Hakkinda Korkutan Iddia

Denizli’de 2013 yilinda oyun oynama bahanesiyle evine çagirdigi iki çocuga istismarda bulundugu iddia edilen saniga verilen 22,5 yil hapis cezasi karari, Yargitay tarafindan bozuldu. Sadece 6 ay cezaevinde kaldiktan sonra tahliye edilen ve yeniden yargilanmasina karar verilen sanigin, kendi öz yegenine de istismarda bulundugu süphesiyle sorusturma geçirdigi ortaya çikti.

Denizli’de 27 Temmuz 2013 tarihinde bir sitede meydana gelen olayda; 32 yasindaki M.O.’nun ayni sitede yasayan komsularinin 5 yasindaki kiz çocugu E.M.D. ile erkek çocugu I.D.’yi oyun oynama bahanesiyle evine götürüp defalarca cinsel istismarda bulundugu iddiasiyla sorusturma açildi. Gözaltina alinan M.O., sevk edildigi adliyede ’çocugun cinsel istismari’ ve ’cebir, tehdit veya hile kullanarak kisiyi hürriyetinden yoksun kilma’ suçlarindan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Denizli 1. Agir Ceza Mahkemesi’nde 27 Ocak 2014 tarihinde görüsen 5’inci durusmada, tutuklu kalinan süre, delillerin toplanmis olmasi, sanik ve magdurlara ait raporlarin alinmasi sürecinin uzun sürecek olmasi ve sanigin sabit ikametgah sahibi olmasi dikkate alinarak tahliye karari verildi.

Temmuz 2017’de görülen karar durusmasinda ’cebir, tehdit veya hile kullanarak kisiyi hürriyetinden yoksun kilma’ suçundan beraat eden M.O.’ya, iki çocuga ’cinsel istismar’ suçundan ise 22,5 yil hapis cezasi verildi.

Aile, 6 ay tutuklu kalan sanigin tutuklanmamasina, Antalya Bölge Adliye Mahkemesi’nde itiraz etti. 2019 yilinda dosyayi inceleyen Yargitay 8. Ceza Dairesi, M.O.’nun beraat kararini bozarak, iki çocuga ’cinsel istismar’ suçundan aldigi 22,5 yil hapis cezasinin üzerine ’cebir, tehdit veya hile kullanarak kisiyi hürriyetinden yoksun kilma’ suçundan da her bir çocuk için 5’er yil daha hapis cezasi verilmesi gerektigini belirtip, dosyayi tekrar görüsülmek üzere Antalya Bölge Adliye Mahkemesi’ne gönderildi. Yeniden yargi yolu gözüken M.O.’nun, çocugun babasinin sikayeti üzerine kendi öz yegenine de cinsel istismarda bulundugu süphesiyle sorusturma geçirdigi belirlendi.

"10 yildir sokaklarda dolasiyor"

Sadece 6 ay tutuklu kalan sanigin 2014 yilindan bu yana halkin arasinda dolastigini savunan ailenin avukati Fersu Ege Kandemir, "Denizli’de 2013 yilinda akillara durgunluk veren bir durum yasaniyor. 2 çocuga nitelikli cinsel istismar eyleminde bulunan sanik sadece 5 ay 27 gün tutuklu kalarak saliniyor. Sanik hakkinda 2017 yilinda verilen kararda 1 çocuk için 10 yil, diger çocuk için ise 12 yil 6 ay verilmesine ragmen karar durusmasinda tutuklama talep edilmiyor ve tutuklanmiyor. Çocuklarin kendi hatirladiklari ’4 defa gidip geldik’ demelerinden bildigimiz belki daha fazla bu cinsel istismara maruz kaldiklarini düsünmek beyinlerimizi yok ediyor. Bir çocugumuz saatlerce elbise dolabinin askisina asili kaliyor. Diger çocugumuz elbise dolabinin aski astigimiz borusuna kollarinda baglanarak 4-5 saat öyle tutuluyor. O çocuk olayin detaylarini anlatti. Kollari koparcasina iple baglanmis 4 yasindaki bebegin adli tip raporlarinda kollarinin 1. ve 2. derece kesikler içerdigi, kollarin kopacak noktaya geldigi gibi detaylar söz konusu" dedi.



"Kendi öz yegenine istismar süphesiyle sorusturma geçirmis"

Dosyanin detayli olarak incelediginde saniga dair çok farkli suç dosyalarina ulastigini kaydeden Kandemir, "Bu sahsin kendi öz yegenine de cinsel içerikli eylemlerde bulunduguna dair zehap derecesinde olsun süpheler var. 2018 Nisan’inda anne Ö.D. ve baba T.D., evlilik gerçeklestiriyor ve ayni yilin Aralik ayinda anne Ö.D. kendi anne-babasinin evine giderek esi T.D. ile birlikte yasadiklari evi terk ediyor. Anne Ö.D.’nin ayrilisi esnasinda hamile oldugu daha sonradan ögreniliyor. Bosanma davalari halen devam etmekte olan çiftin çocugunun geçici velayeti Anne Ö.D.’ye veriliyor. Bosanma davasinin sürdügü esnada Haziran 2023´te baba ilk kez olarak bosanma asamasinda oldugu esinin ve kizinin bulunduklari evde birlikte yasadiklari dayi M.O.’nun iki çocugu cinsel istismardan yargilandigini ögreniyor. Babanin iddiasina göre, sanik kendi öz yegenlerine de fiziksel siddet ve belki de cinsel siddet içerikli eylemlerde bulunuyor. Çocugun anlatimlarina göre dayisi sürekli kollarini ve bacaklarini cimcikliyor. Sahis konuda sorusturma geçirdi, takipsizlik aldi. ‘Çocuk parkta çok fazla oynuyor. Parkta düsmüstür’ denildi. Diger kiz çocugumuzla ilgili bir takim adli raporlar alindi. Özel pedagog esliginde yapilan görüsmeler sonucunda rapor hazirlandi. Pedagogun görüslerine göre çocuk yasinin üzerinde cinsel iliskilere hakim. 4 yasindaki bir kiz çocugundan bahsediyoruz. Çocugun çok fazla küfür ettigi, gayri ahlaki eylemler hakkinda çok fazla bilgi sahibi oldugu anlatildi. Bu rapor degerlendirilmedi. Çocuklarin babasi T.D. gerekli etkiyi kamuoyu ve mahkeme nezdinde uyandiramadi. O zamanlar o etkiyi uyandiramadigi için sonuç alamadi. Artik azili suçlu diyebilecegimiz bu sahsin daha fazla çocuklara, masum bedenlere zarar verememesi için bir an evvel tutuklanmasi gerektigini düsünüyoruz. Tutuklanmasi gerektiginin üzerine basa basa vurguluyoruz. Tutuklanmalidir, çocuk parklarinda, toplu tasimalarda halka açik alanlarda daha fazla bulunup çocuklarimiz açisinda tehdit ve tehlike olusturamamalidir” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile