Yenimahalle Belediye Başkanı Yaşar, Görevdeki 4 Yılını Anlattı

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Yenimahalle ilçesinin tarihinde görülmeyen projelere imza attıkları belirterek, 140 milyon TL borç ile aldıkları Yenimahalle’de hem yatırım yaptıklarını ve hem de borç ödediklerini söyledi.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, belediyenin konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıda, göreve geldiği 4 yıl içerisinde gerçekleştirdikleri projeleri anlattı. Göreve geldiği 4 yıllık süre içerisindeki çalışmaların hesabını vermek istediğini ve belediyeyi devraldıkları noktadan hangi noktaya getirdiklerini anlatmak istediklerini ifade eden Yaşar, görev geldikleri ilk günde Yenimahalle Belediyesi hizmet binasını yenilediklerini kaydetti.

Belediye hizmet binasını yeniden inşa ettikleri ve modern bir belediye haline getirdiklerini vurgulayan Yaşar, 140 milyon TL borçla belediyeyi devraldıklarını söyledi.

“HEM BORÇ ÖDEYEREK HEM DE YATIRIM YAPARAK 4 SENEYİ GERİDE BIRAKTIK”

Görev geldiklerinde mali yapısı güçlü dinamik bir belediye anlayışı ile yola çıktıklarının altını çizen Yaşar, kendilerine bir hedef koyduklarını ve çalışanlara haklarının gününde verilmesi için çalışmalara devam ettiklerini anlattı. İşçilere ve memurlara maaşlarının gününde ödendiğini kaydeden Yaşar, çalışanların ve emeklilerin paralarının günüde yatırıldığını söyledi.

İş yaptıkları firmalara da yaptıkları işlere karşı paraların gününde ödendiğini de vurgulayan Yaşar, “Hem borç ödeyerek hem de yatırım yaparak 4 seneyi geride bıraktık” dedi.

“BİNASINI YIKTIĞIMIZ VATANDAŞLARA 250 TL KİRA YARDIMI YAPTIK” Kentsel Dönüşüm Projeleri’nde gelinen noktaları anlatan Yaşar, Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde kentsel dönüşüm projesi kapsamında bin 92 gecekondunun yerine 3 bin 500 konusun yükseldiğini söyledi.

Yenimahalle Belediyesi olarak ilk defa kira bedeli ödemeye başladıklarını belirten Yaşar, binası yıkılan vatandaşlara 250 TL kira yardımı yaptıklarını kaydetti.

Yapılan binaların TOKİ kalitesinden daha iyi olduğunun ifade eden Yaşar, yapılan binalara bazı şartlar koyduklarını ve belli bir kaliteyi standart koyduklarını sözlerine ekledi.

“50 YILLIK İMAR SORUNUNU ÇÖZDÜK” Macun ve Pamuklar mahallelerinde yapılan dönüşüm projelerinde ise Macun Mahallesi’nde 408 konut, Pamuklar Mahallesi’nde ise 422 konutun hak sahiplerine teslim edildiğini belirtti.

Belediyenin kaynak yaratma düşüncesi ile hareket etmediğini ve vatandaşların barınma hakkına kavuşmaları için belediyenin bütün imkanlarını kullandıklarının altını çizen Yaşar, “Yenimahalleli vatandaşlar Yenimahalle’de yaşayacak” dedi.

50 yıllık imar sorunu çözdüklerini belirten Yaşar, Demetevlerde bulunan 4 bin aileyi tapularına kavuşturduklarını ve 25 yıllık Karşıyaka’nın imar planı sorununu çözdüklerini söyledi.

“18 YILDIR BİTİRİLEMEYEN İMAR SORUNUN ÇÖZDÜK” 18 yıldır bitirilemeyen parselasyon planını tamamladıklarını ve yüzlerce vatandaşın mağduriyetinin giderildiğinin ifade eden Yaşar,bu sorunların çözümünün iş gören belediyecilik kapsamında gerçekleştirildiğini vurguladı. Vatandaşın sorununu çözmeden insanların milli birliğinin korunamayacağını belirten Yaşar, devletin güçlendirmelerin yolunun vatandaşın devlete güvenmesinden kaynaklandığını ifade etti.

“30 BİN DOSYA VE BELGE YENİLENEN İMAR ARŞİVİNE TAŞINDI” Görev geldiğinde belediyenin hizmet binasının altında bulunan imar arşiv odasının durumundan bahseden Yaşar, gördüğü manzarayı anlattı. Kendisine imar arşivinde dosya bulunmadığı gerekçesi ile şikayetler geldiğini ve bunun üzerine arşivine indiğinde odaya nem kokusu yüzünde girilemediğini sözlerine ekleşen Yaşar, “30 bin dosya karpuz yığını gibi yığılmış, is, pas içerisindeydi. Bir yangın çıksa Yenimahalle’nin imar arşivi yok olacaktı. Bugün Türkiye’nin en büyük imar arşivini gerçekleştirdik. İlk defe bir belediye imar palanlarını dijital ortama taşıdı. Evden bile izlenebilecek, kapalı değil açık ortamda izlene bilecek. Yenimahalle’de imar arşivini gelecek kuşaklara taşımak açışından çok önemlidir” dedi.

“ANKARA’NIN GÖZ BEBEĞİ KONGRE VE SANAT MERKEZİ” 33 bin metrekare kullanım alanına sahip kongre ve sanat merkezini inşa etiklerini vurgulayan Yaşar, hizmete açılan Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde bin 600 kişilik çok amaçlı salonun, 400 kişilik Yıldız Kenter Tiyatro Salonu’nu, yüz kişilik seminer salonu, 250 kişi kapasiteli nikah salonu, 600 kişilik kokteyl ve düğün salonu bulunduğunu söyledi.

“YENİMAHALLE PAZAR YERİ VE SOSYAL TESİSLER TAMAMLANIYOR” Bazı mahallelerde gençler için sağlık ve eğitim için alanların bulunmadığı gerekçesi ile hareket ederek, Yenimahalle Pazar Yeri ve Sosyal Tesisleri inşaatın çalışmalarının devam ettiğini sözlerine ekleyen Yaşar, tesisin birkaç ay içerisinde hizmete açılacağını da müjdeledi. Bütün sivil toplum kuruluşlarının, muhtarların ve gençlerin buluşma noktasının bu tesisler olacağını belirten Yaşar, projenin çok büyük bir proje olduğunu ve maliyetinin ise çok yüksek olduğunun altını çizdi. Projenin Yenimahallelilere hayırlı olmasını dileyen Yaşar, Batıkent Kültür-Sanat ve Belediye Ek Hizmet Binası projesinden bahsetti.

“BATIKENT’İ OTEL KONUMUNDAN MUTLAKA ÇIKARTACAĞIZ” Batıkent’i otel konumundan çıkarmak için çalışmalara hızla devam ettiklerini belirten Yaşar, “Artık Batıkentli gençler burada kalacaktır. Gençler buradaki tiyatrolara ve sinemalara gidecek. Yenimahalle Belediyesi’nin çalışmaları sonucunda Batıkent Kültür-Sanat ve Belediye Ek Hizmet Binası’nı hizmete açtık. En çok işleyen yerde burasıdır” dedi.

Yaptıkları projeleri tek tek sıralayan Yaşar, konuşmasına şöyle devam etti: “Çayyolu’nda ek hizmet binası, Teoman Öztürk Öğrenci Evi ve Sosyal Tesisi, İkinci Bahar Yaşlı Yaşam Merkezi, Batıkent Beyaz Karanfil Yaşam Merkezi, Batıkent Sağlık ve Kültür Merkezi, Yeni Park ve Bahçeler Müdürlüğü Hizmet Binası, Ankara Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü Tesisleri ile Ampute Futbol Sahası, Çayyolu Omurilik Felçliler Derneği ve Misafirhanesi, Varlık Ek Hizmet Binası, Onkoloji Hastanesi Belediye Konukevi, Abdurrahman Oğultürk Pazaryeri ve Parkı, yeni kreş ve günlük bakımevleri, Yenimahalle Belediyesi Çayyolu Gazi Hastanesi, Karşıyaka Diş Polikliniği, yeni sağlık merkezleri, Batıkent açık spor kompleksi, Batıkent Kapalı Yüzme Havuzu, yenilenen Hacı Sabancı Yüzme Havuzu, yeni muhtarlık binaları, modern taksi durakları, yeni köy konakları projelerimizin bazıları hizmete açıldı, bazıları ise inşaat çalışmaları devam ediyor.” “BAŞKENTİN TARİHİNDE GÖRÜLMEMİŞ PROJELERİ GERÇEKLEŞTİRDİK” Yenimahalle İlçe sınırları içerisinde bulunan 149 okulda tadilat yapıldığını belirten Yaşar, 128 camide ise tadilat yapıldığını söyledi.

Yakacık Kurban Satış ve Kesim Alanı’nın hizmete açtıklarını vurgulayan Yaşar, yeni beton santrali ve taş kırma ünitesini de hizmete açtıklarını belirtti.

Başkentin tarihinde görmediği projelere imza attıklarının altını çizen Yaşar, esnafı, vatandaşı ve insanları ile Yenimahalle’nin bir bütün olduğunu söyledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile