Yenimahalle Belediyesi, Divrigi Kültür Senligi'ne Ev Sahipligi Yapti

Yenimahalle Belediyesi, Divrigi Kültür Senligi'ne Ev Sahipligi Yapti

Ankara’nin Yenimahalle Belediyesi, Ankara Divrigi Kültür Dernegi tarafindan düzenlenen 60’inci Geleneksel Divrigi Pilav ve Kültür Senligi’ne ev sahipligi yapti.

Sivaslilar, çok sayida yerel sanatçi ve müzik grubunun sahne aldigi etkinlikte halay çekerek senligin tadini doyasiya çikardi. Divrigi’nin yöresel tatlarinin ikram edildigi senlikte vatandaslar etli bulgur pilavi, yufka ekmek ve ayrandan olusan sofralarda bulustu.

Geleneksel olarak düzenlenen Divrigi Pilav ve Kültür Senligi’nde Sivaslilari yalniz birakmayan Yasar, “Hemsehri dernekleri, dogdugumuz topraklarin kültürünü doydugumuz topraklarda yasatilmasina büyük katki sunuyor. Göreve geldigim günden bu yana hemsehri derneklerine destek veriyorum. Birlik ve beraberligimizin devamliligi için dernekler büyük görev üstleniyor. Anadolu topraklari birbirinden farkli özellikleri barindiran birçok kültüre ev sahipligi yapiyor. Insanlar bu dernekler araciligiyla komsuluk ve hemsehrilik iliskilerini gelistiriyor. Dernekler tarafindan düzenlenen böylesine anlamli etkinliklere Yenimahalle’de ev sahipligi yapmaktan onur duyuyorum. Ülkemizde barisin ve sevginin egemen kilinmasi için bir olmaliyiz” dedi.

Yenimahalle Belediyesi tarafindan Yakacik Mesire Alani’nda düzenlenen senlige Belediye Baskani Fethi Yasar’in yani sira Belediye Baskan Vekili Mehmet Kartal, Belediye Baskan Yardimcisi Yasar Neslihanoglu, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluslari yöneticileri ile çok sayida davetli katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile