Yenimahalle Belediyesi ve Yoksullara Yardım ve Eğitim Vakfı (YOYAV), Yoksullarla Dayanışma Haftası dolayısıyla, 50. Yıl Dört Mevsim Tiyatro Salonunda "Yoksullukla Mücadelede Sosyal Belediyeciliğin Yeri” başlıklı konferans düzenledi.
Yenimahalle Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, konferansa konuşmacı olarak Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emrah Akbaş ve Yoksullara Yardım ve Eğitim Vakfı Başkanı İbrahim Ateş katıldı.
Akbaş, yerel yönetimlerin yoksullukla mücadeledeki rolü, tarihçesi ve bu konudaki yasal düzenlemeler hakkında bilgi vererek, yoksullarla dayanışmanın yüzlerce yıllık bir mazisinin olduğuna dikkati çekti.
18. yüzyılın ikinci yarısından itibaren Sanayi Devriminin yaşandığına işaret eden Akbaş, şunları kaydetti:
''Devrimin ardından, üretim biçimi değişir değişmez, kırsal yerlerden şehirlere büyük bir göç akımı başlıyor. Göç demek yeni bir yoksulluk biçimi demek. Şehirlerin çemberlerinde yoksul semtler oluşmaya başlıyor. Refah devleti, sosyal hizmetler ve sosyal yardımlar da burada devreye giriyor. Ancak 1980’lerden sonra yoksullukla mücadelede devletin rolü azalıyor. İşte bu noktada yerel yönetimler belediyeler öne çıkıyor”
YOYAV Başkanı Ateş de Yenimahalle Belediyesi'nin yoksullara büyük destek verdiğine işaret ederek, "Belediyelerin yoksulluğu yenmede çok önemli rolleri vardır. Çünkü Belediyeler halkla daha çok iç içedir. Devletin halkla iç içe olan birimleridir. Yenimahalle Belediyesi bu görevi en iyi şekilde yerine getiriyor" değerlendirmesinde bulundu.
Ateş, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’a iyilik beratı ve madalyası, Akbaş’a da İyilik madalyası verdi.
Yenimahalle Belediyesinden 'Yoksullukla Mücadele' Konferansı
ANKARA - Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emrah Akbaş, yoksullarla dayanışmanın yüzlerce yıllık bir mazisinin olduğunu belirterek, "1980’lerden sonra yoksullukla mücadelede devletin rolü azalıyor, İşte bu noktada yerel yönetimler belediyeler öne çıkıyor” dedi.