Yenimahalle'de 24 Saat Çöp Hizmeti

Yenimahalle'de 24 Saat Çöp Hizmeti

"Daha Temiz Bir Yenimahalle" sloganıyla yola çıkan Yenimahalle Belediyesi, 2.

  5 yıldır sürdürdüğü temizlik çalışmalarıyla beğeni topluyor . Yenimahalle Belediyesi , rutin çöp toplama çalışmalarının yanı sıra zamansız atılan çöpleri de toplamak üzere 30 kişiden oluşan gezici ekip kurdu . Gezici ekipler , çöp toplama saatleri dışında atılan çöplerin görüntü kirliliği oluşturmaması , koku yapmaması ve sokak hayvanları tarafından dağıtılmaması amacıyla ilçe sınırları içerisinde tur atarak çöpleri topluyorlar . Yenimahalle`de gezici ekipler ile birlikte 24 saat temizlik mesaisi yapan Temizlik İşleri Müdürlüğü çalışanları , Yenimahalle`de çöp sorununuortadan kaldırıyor . Gezici ekiplerin bir kısmı sabah saat 06 . 00`dan 17 . 00`a kadar gün içinde atılan çöpleri toplarken ; geriye kalan ekip ise gece rutin çöp toplama saatleri olan 20 . 00 ile 21 . 00 sonrası atılan çöpleri topluyorlar

Yenimahalle Belediyesi , kışın kömür ile ısınılan semtlerdeki sokaklara ise çelik konteynır yerleştiriyor . Böylece hem çöpe atılan közler nedeniyle çöp kutularının deforme olması engelleniyor hem de çöp kutusunun ömrü uzun oluyor . Belediye , bugüne kadar başta Şentepe ve Demetevler olmak üzere 2 bin 725 çelik çöp konteynırı yerleştirdi .

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar , rutin çöp toplamanın yanı sıra gezici ekiplerin de çöpleri toplayarak Yenimahalle`de temizliğin standartlarını yükselttiklerini belirtti . Yaşar , " Vatandaşlarımız belediyemize ait çöp arabaları geçtikten sonra da çöp atıyorlar . Genelde gece yarısından sonra ya da sabaha karşı atılan bu çöplerin gün boyu sokakta kalmaması için kurduğumuz ekipler , bu çöpleri de alarak ilçemizin temizliğini sağlıyorlar . Vatandaşlarımız da bu uygulamamızdan çok memnunlar " dedi . Yenimahalle Belediyesi`nin iki yıl önce hayata geçirdiği ve Ankara`da temizlik alanında bir ilke imza attığı yer altı çöp konteynırları ise vatandaşların takdirini topluyor . Yenimahalle`nin çeşitli bölgelerinde yoğun oturumun olduğu site önlerine 450 adet yer altı konteynır yerleştiren belediye , bu proje ile hem tasarruf ediyor hem de çöpleri daha hijyenik koşullarda topluyor . Yaşar , " Yenimahalle`nin geneline yaydığımız bu uygulama hem ekonomik açıdan karlı hem de çöpler el değmeden toplanıyor " dedi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile