Yenimahalle'de Dansa Hazır Olun!

Yenimahalle'de Dansa Hazır Olun!

Ankara'nın Yenimahalle Belediyesi tarafından bu yıl 2.kez düzenlenen Uluslararası Halk Dansları Festivali başladı. 10 ülkeden 400 dansçının katıldığı, 5 gün sürecek olan festival ile ilçe dans pistine dönüştü.

Dünya çapında ün yapan TUBİL Halk Dansları Topluluğu'nun ev sahipliğinde gerçekleşen festivalin birinci gününde Ankamall AVM, Batıkent Acity AVM, Batıkent Atlantis AVM, Ragıp Tüzün Parkı, Çayyolu Park Park Caddesi'nde gösteriler yapan dansçılara vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Milli kıyafetleri ile halk dansları gösterisi yapan misafir dansçıların Ragıp Tüzün Parkı'ndaki ilk gösterilerine Belediye Başkanı Fethi Yaşar, yanrdımcıları, meclis üyeleri ve muhtarlar katıldı.

Festivalin açılışında konuşan Yaşar, Uluslararası Dans Festivali'ne ev sahipliği yapmaktan dolayı mutluluk duyduğunu ifade ederek, "Bir ülkenin kalkınma gücü sadece ekonomiyle değil, kültür seviyesiyle de sağlanır. Yenimahalleli hemşehrilerimi, çocukları, gençleri sanatla ve sanatçıyla buluşturmaktan onurluyum. Bu nedenle çeşitli ülkelerden gelen dansçılarımıza bu coşkuyu bize yaşattıkları için teşekkür ederiz." dedi.

Çayyolu Park Caddesi, Batıkent Atlantis AVM, Ragıp Tüzün Parkı'nda 5 gün boyunca yapılacak olan Yenimahalle Belediyesi 2'nci Uluslararası Halk Dansları Festivali, Haziran ayının 30'una kadar devam edecek. Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde yapılacak olan galada ise yabancı misafirler görsel bir şölene imza atacak.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile