Yenimahalle Soma Madencilerini Andı

Yenimahalle Soma Madencilerini Andı

Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen ve 282 işçinin hayatını kaybettiği maden faciasının ardından ülke genelinde 3 günlük milli yas ilan edilirken, Yenimahalle Belediyesi hayatını kaybeden madenciler için anma töreni düzenledi.


Yenimahalle Belediyesi önünde yapılan törene Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar başta olmak üzere Başkan Vekili Mehmet Kartal, Başkan Yardımcıları Başar Bal, Yaşar Neslihanoğlu, Hüseyin Boran, CHP Yenimahalle İlçe Başkanı Ali Buçan ve belediye çalışanları katıldı.

Hayatını kaybeden maden işçilerinin anısına saygı duruşu ile başlayan törende kısa bir konuşma yapan Yaşar, tüm Türkiye’ye başsağlığı diledi.

Maden kazalarında Türkiye’nin Avrupa’da birinci, dünyada üçüncü olduğunu ifade eden Yaşar, “Bugün burada maden faciasında hayatını kaybeden işçilerimizi anmak için toplandık. Ruhları şad olsun. Ailelerine geride kalan evlatlarına Allah sabır versin. Bu maden kazaları artık son bulsun” dedi.

Emeğe ve alın terine daha çok önem verilmesi gerektiğini kaydeden Yaşar, “Bu faciada hayatını kaybedenlerin ne kadar komik ücretler aldığını devletin yöneticilerinin görmesi lazım. İnsan hayatı bu kadar ucuz olmamalı. İnsana değer verilerek adaletli bir gelir dağılımı yapılmalıdır. Allah’tan gelen bir kaza diyerek bu olayın içinden sıyrılamayız” ifadelerini kullandı.

Konuşmasının sonunda tüm Türkiye’ye başsağlığı dileyen Yaşar, bir daha bu tip üzücü olayların yaşanmamasını temenni etti.

Öte yandan Yenimahalle Belediyesi, 18 Mayıs’ta gerçekleşmesi düşünülen Gençlik Şöleni ve Kubat konseri başta olmak üzere diğer kültür-sanat etkinliklerini de iptal etti

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile