Yenimahalle Tmmob İle Protokol Yeniledi

Yenimahalle Tmmob İle Protokol Yeniledi

Yenimahalle Belediyesi ile TMMOB Makina Mühendisleri Odası arasındaki asansör bakım protokolü 1 yıllığına yenilendi.


Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın makamında imzalanan protokole Başkan Yardımcısı Gürol Karahisarlıoğlu, İmar ve Şehircilik Müdürü Mehmet Ali Topuz, TMMOB Makina Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ekber Çakar, Ankara Şube Başkanı Sadettin Özkalender, Ankara Şube Müdürü Hüseyin Dinçer ve üyeler katıldı.

Yenilenen protokole göre bina yöneticisi, kullanıcıların can ve mal güvenliğinin tam olarak sağlanması amacıyla gerek kullanım hatalarından, gerekse harici müdahalelerden meydana gelebilecek tehlikelerin önlenmesi için asansörleri yılda en az bir kere kontrolünü yaptırmaktan sorumlu olacak.

1 YILDA 6 BİN ASANSÖRE BAKIM
Vatandaşın can ve mal güvenliğine önem verdiklerini dile getiren Başkan Yaşar, 1 yılda yaklaşık 6 bin asansörün bakımının yapılacağını kaydetti.

Bölge sınırları içerisindeki asansörlerin yılda bir kez A tipi Muayene Kuruluşu tarafından kontrol edilmesini sağlamaktan ve yıllık kontrolün yapılıp yapılmadığını denetlemekten sorumlu olduklarını belirten Yaşar, “Asansörler, odaların tespit ettiği elektrik ve makine mühendisleri tarafından her yıl bakım ve onarımdan geçecek. Kontroller sırasında güvenlik sistemlerinde uygunsuzluk görülmesi halinde ise, eksiklik ve hataların giderilmesi için saptanacak belirli süreler ikinci kontrolü de yapılarak belediyeye bildirilecek” dedi.

‘VATANDAŞIN GÜVENLİĞİ ÖNEMLİ’
Amaçlarının hem esnafımızı korumak hem de denetimleri standart hale getirmek olduğunu dile getiren Yaşar, “Vatandaşımızın sağlıklı ve güvenilir koşullarda yaşamasını sağlamak görevlerimiz arasında yer alıyor. Yenilenen protokol sayesinde asansörlere güvenle binmeye devam edeceksiniz. İşin ehli olan insanlarla çalışıyoruz. Protokolümüz herkese hayırlı olsun” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile