Yenisehir Belediyesi Yasam Parki Için Protokol Imzaladi

Yenisehir Belediyesi Yasam Parki Için Protokol Imzaladi

Diyarbakir’in Yenisehir Belediyesi ile Il Kültür ve Turizm Müdürlügü arasinda Çocuk Yasam Parki Kütüphanesi yapimi için protokol imzalandi.

Belediyen yapilan açiklamada, Kültür ve Turizm Bakanligi’nin “Kamu Eliyle Yapilan Kültür Yatirimlarina Destek Projesi” çerçevesinde desteklenecek olan Çocuk Yasam Parki Kütüphanesi, Yenisehir ilçesi Dokuz Çeltik Mahallesi’nde insa ediliyor. Çocuk Yasam Parki Kütüphanesi’nin Yenisehirli çocuklarin hayallerini zenginlestirecegini belirten Yenisehir Kaymakami ve Yenisehir Belediye Baskan Vekili Murat Besikci, kütüphane insasinin sonuna gelindigini söyledi.



Çocuk Yasam Parki Kütüphanesi’nde çocuklarin hem kitap okuyabilecekleri hem de zekâ oyunlari oynayabileceklerini kaydeden Besikci, ‘’Yenisehir ilçemizin Dokuz Çeltik Mahallesinde geçtigimiz aylarda 5 bin 600 metrekare alan üzerinde yapimina basladigimiz Çocuk Yasam Parkimizin yüzde 70’ini tamamladik. Parkimizin içerisinde özel tasarim oyun alanlari, macera parkurlari ve yine özel tasarim olacak olan çocuk kütüphanemizi insa ediyoruz. Çocuk kütüphanemiz Kültür ve Turizm Bakanligi’mizin “Kamu Eliyle Yapilan Kültür Yatirimlarina Destek Projesi” kapsaminda desteklenecek. Bu çerçevede Diyarbakir Il Kültür ve Turizm Müdürlügü’müz ile birlikte Çocuk Yasam Parki Kütüphane Yapimi Destek protokolü imzaladik. Kütüphanemize vermis olduklari desteklerden ötürü Kültür ve Turizm Bakanligi’miza, Diyarbakir Valimiz Ali Ihsan Su’ya, Il Kültür Müdürümüz Cemil Alp’e çok tesekkür ediyorum. Ayrica kütüphanemizde uygulamali aktivitelerle eglenceli vakit geçireceklerine inandigimiz kütüphanemizin asil sahibi olan çocuklarimiza hayirli olmasini dilerim’’ ifadelerinde bulundu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile