Yenisehir Belediyesinin Evde Bakim Hizmetleri Devam Ediyor

Yenisehir Belediyesinin Evde Bakim Hizmetleri Devam Ediyor

Diyarbakir’da Yenisehir Belediyesi, ilçede Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Vakfi’na kayitli 65 yas ve üzeri 100 vatandasa evde bakim hizmeti vermeye devam ediyor.

Belediyeden yapilan açiklamada, Yasli Destek Programi (YADES) projesi çerçevesinde Yenisehir Belediyesi Kadin ve Aile Hizmetleri Müdürlügü ekipleri ilçede 65 yas ve üzeri vatandaslara evde bakim hizmeti veriyor. Yenisehir Kaymakami ve Belediye Baskanvekili Murat Besikci’nin talimatlari ile yürütülen YADES projesinden ilçede 65 yas ve üzeri 100 vatandas faydalaniyor.

Kaymakam Besikci, "Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Vakfi’na kayitli 65 yas ve üstü evde yalniz yasayan, evde kisisel temizliklerine yardimci olabilecek baska bir yakini bulunmayan ve hem ev temizligi hem de kisisel bakimlari için yeterli kazanca sahip olmayan yaslilarimiz için Kadin ve Aile Hizmetleri Müdürlügümüze bagli YADES projemiz çerçevesinde evde bakim birimimizi kurmustuk. Evde bakim birimimizde görevli 5 personelimizden biri olan hemsiremiz yaslilarimizin seker, tansiyon ve ates ölçümlerini düzenli olarak yaparak, gerek gördügünde hastaneye sevkini yaptigi için yaslilarimizin bazi hastaliklarda erken tani almasina vesile olmustur. Ekibin içerisinde yer alan Kuaförümüz yaslilarimizin saç, tirnak ve cilt bakimlariyla ilgilenerek kendilerini daha iyi hissetmelerini saglamistir. Ev temizliginden sorumlu olan çalisanimiz ise evi temizleyerek yaslilarimizin daha hijyenik bir ortamda yasamalari için çabalamaktadirlar. Ayrica sosyal hizmet uzmanimiz ile psikologumuz büyüklerimize gerekli sosyal ve psikolojik destegi saglamaktadir’’ dedi.

Kaymakam Besikci, ‘’Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanligi bünyesinde baslatmis oldugumuz Yasli Destek Programimiz (YADES) Projemiz ile 65 yas ve üzeri vatandaslarimizin banka, hastane ve kamu kurum ve kuruluslara ulasimlarini sosyal taksilerimizle ücretsiz sagliyoruz. Kültürümüzün tasiyicilari olan büyüklerimizin ihtiyaçlari ölçüsünde projeler gelistirmeye devam edecegiz’’ seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile