Yenisehir'de 11 Bin Ögrenciye Tablet Destegi

Yenisehir'de 11 Bin Ögrenciye Tablet Destegi

Diyarbakir’in Yenisehir Belediyesi, ilçede egitim gören tüm 8 ve 11. siniflar ile ihtiyaç sahibi ögrencilere yaklasik 11 bin adet tablet ve aylik 5 GB internet karti destegi saglayacagi "Online Egitime Tam Destek Projesi"nin lansmanini gerçeklestirdi.

“Online Egitime Tam Destek Projesi”nin lansman programi Cumhuriyet Fen Lisesi Konferans Salonu’nda düzenlendi.

Ögrencilerin yapay zeka teknolojilerini kullanarak egitim hayatlarindaki eksiklikleri tamamlayabileceklerini belirten Yenisehir Kaymakami ve Belediye Baskan Vekili Murat Besikci, dagitimini yapacaklari 11 bin adet tablet ve aylik 5 GB internet karti ile de ögrencilerin hayal ettikleri mesleklere bir adim daha yaklasacaklarini kaydetti.

Besikci, “Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in liderliginde devletimiz; egitimden sagliga, çevreden sosyal yardimlara kadar birçok farkli alanda projeler hayata geçirmistir. Bizler de Yenisehir Belediyesi olarak Yenisehir ilçemizde yasayan hemsehrilerimizin çesitli ihtiyaçlarina cevap veren 16 baslikta yeni bir hizmet modeli olan ‘Yanibasinizdayiz’ sosyal hizmet modelini hayata geçirdik. Bu çerçevede 12 bin hanemizin yararlandigi 3 Sosyal Market açtik. Ögrencilerimize, askerlerimize, kadinlarimiza, çocuklarimiza ve özel gereksinimli bireylerimizin ihtiyaçlarini karsiladik. Ilçemizde egitim gören 11 bin ögrencimizin hayal ettikleri mesleklere kavusabilmelerini saglamak amaciyla da tablet ve internet karti destekleri saglayacagiz. Tüm ögrencilerimize hayirli olmasini temenni ediyorum. Ayrica Dünya Kadinlar Günü dolayisiyla tüm kadinlarimizin gününü de kutluyorum” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile