Yenisehir'de Can Dostlar Için Ortak Akil Devrede

Yenisehir'de Can Dostlar Için Ortak Akil Devrede

Yenisehir Belediyesi, ilçedeki can dostlari için harekete geçti. Yenisehir Dogal Hayati ve Hayvanlari Koruma Dernegi, Yenisehirli hayvanseverler, profesyonel hayvan bakim uzmanlari ve belediyenin kurum müdürleriyle birlikte istisare toplantisi düzenleyen Yenisehir Belediye Baskani Ercan Özel, “Hayvan barinagi ve sokak hayvanlari dogal yasam alani projemizi hayvanseverlerimizle birlikte tasarlayarak ortak akilla hayata geçirecegiz” dedi.

Yenisehir Belediye Baskani Ercan Özel, seçimden önce verdigi sözlerden biri olan hayvan barinagi ve sokak hayvanlari dogal yasam alani projesinin ilk adimini nisan ayi bitmeden atti. Sehit Ömer Halisdemir Kültür Merkezi’nde düzenlenen istisare toplantisina Yenisehir Dogal Hayati ve Hayvanlari Koruma Dernegi (YEDOHA), Yenisehirli hayvanseverler, profesyonel hayvan bakim uzmanlari ve belediyenin kurum müdürleri katildi.

Soruna nester vurmaliyiz

Toplantinin açilis konusmasini yapan Baskan Ercan Özel, “Ilçemizde sokaktaki can dostlarimizla ilgili ciddi bir sikintimiz var. Hizli bir çözüm üretmemiz gerekiyor. Yenisehir’de bu soruna nester vurmamiz gerekiyor” dedi.

Ciddi adimlarin bir an önce atilmasi gerektigine vurgu yapan Baskan Özel, su anda birçok sokak canlisinin tedaviye ve kisirlastirilmasi gerektigine degindi. Baskan Ercan Özel, “Elimizdeki tüm imkanlari degerlendirerek ilçemizdeki sokak hayvanlarinin tedavilerini ve kisirlastirmalarini acilen yaptirmaliyiz. Eger geç kalirsak önünü alamayacagimiz durumlarla karsilasabiliriz” ifadelerini kullandi.

Barinaktan daha fazlasi olacak

Hayvan barinagi ve sokak hayvanlari dogal yasam alani projesinden de bahseden Baskan Ercan Özel, “Bizler hayvanlarin bir yere kapatilarak mahkum edilmesini istemiyoruz. Yapacagimiz projede can dostlarimizin rehabilite edilebilecegi, rahat hareket edebilecekleri bir ortam olmasini istiyoruz. Ayrica içerisinde sosyal tesislerin olacagi. Ailelerin çocuklariyla birlikte vakit geçirebilecegi ve hayvan sevgisinin asilanabilecegi bir yer yapmak istiyoruz. Içerisinde at biniciliginin de olmasi, sadece Yenisehir’e degil, Inegöl’e ve Iznik’e de hizmet vermesini arzu ediyoruz” diye konustu.

Hayvanseverler projeye fikirleriyle ortak oldu

Baskan Ercan Özel’in hayata geçirmeyi planladigi projeye tam not veren Yenisehir Dogal Hayati ve Hayvanlari Koruma Dernegi, Yenisehirli hayvanseverler ve hayvan bakim uzmanlari, fikirlerini belirterek projeye ortak oldu. Toplantida ayrica, acil çözülmesi gereken konular da masaya yatirilarak öneriler degerlendirildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile