Yenişehir'de Festivaller Tekrar Başlıyor

Yenişehir'de Festivaller Tekrar Başlıyor

Yenişehir Kent Konseyi Kaymakam Samet Ercoşkun başkanlığında toplandı.

Belediye Meclis Salonundaki toplantıya Kaymakam Samet Ercoşkun, Belediye Başkanı Bülent Cingil, Emniyet Müdürü Şeref Kozan, Milli Eğitim Müdürü Osman Şeker'in yanı sıra siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Toplantıda, eksiklikler ve acil yapılması planlananlar hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.
"Biber festivali"nin tekrar canlandırılması ya da alternatif olarak tarım fuarı projesinin hayata geçirilmesi hususu tartışıldı. Üyeler, festivalin ilçe için daha olumlu olacağı kararına varırken, bu festivalin yalnızca eğlence maksatlı değil, eğitici ve kalıcı faaliyetleri de içinde barındırması kararlaştırıldıçıktı. Ayrıca festival komitesi seçildi.
Bu arada, tır garajının eski yerinin akıbeti de masaya yatırıldı. Mevcut tır garajının olduğu yerin "açık park alanı" olacağını ifade eden Başkan Cingil, yanı başında bulunan sanayi çarşısın da, yapımı biten küçük sanayi sitesine taşınması için teşviklerin yıllardır sürdüğünü ifade etti. Cingil, "Daha önce oraya 24 derslikli okul yapılması gündemdeydi. Lakin TOKİ'ye okul yapılmasından sonra mevcut tır garajına okul inşa edilmesi gündemden düştü" dedi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile