Yenişehir'de İstiklal Marşını Güzel Okuma Yarışması

Yenişehir'de İstiklal Marşını Güzel Okuma Yarışması

Eğitim Bir-Sen Yenişehir Şubesi tarafından 'İstiklal Marşını ve Mehmet Akif Ersoy'un şiirlerini güzel ve ezbere okuma yarışması' düzenlendi.

Koç İlköğretim Okulu'ndaki programa Yenişehir Belediye Başkanı Bülent Hamdi Cingil, Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Merkez Gençlik Kolları Teşkilat Başkanı Ahmet Kılıç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Şeker, meclis üyeleri, Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi Numan Şeker, okul müdürleri, öğretmenler ve vatandaşlar ile çok sayıda davetli katıldı.

12 öğrencinin katıldığı İstiklal Marşını güzel okuma yarışması dalında Koyunhisar Ortaokulu'nda Nesrin Özkara birinci, Mehmet Akif Ersoy'un şiirlerini güzel ve ezbere okuma dalında ise 7 lise öğrencisi arasından İlhan Oğuz Ticaret Meslek Lisesi'nden Mehmet Çakmak birinci oldu. Yarışmada dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

Başkan Bülent Hamdi Cingil, Yenişehir'de beşincisi düzenlenen bu yarışmanın çok başarılı bir şekilde devam ettiğini, yarışmaya katılan öğrencilerin salonda bulunanlara duygulu anlar yaşattığını söyledi.

Cingil, bütün yarışmacıların gönüllerin birincisi olduğunu ifade ederek, öğrencilere Mehmet Akif Ersoy'un "Safahat" kitabını hediye etti. Cingil, yarışmaya katılan öğrenciler ile onları yetiştiren öğretmenlere ise Çanakkale gezisi sözü verdi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile