Yenisehir'de Rota Turizme Çevrildi

Yenisehir'de Rota Turizme Çevrildi

Yenisehir’in tarihi ve dogal güzelliklerini turizm vitrinine çikaracaklarini söyleyen Yenisehir Belediye Baskani Ercan Özel, “Sehrimizin ve esnafimizin turizmden payina düsen gerçek hakkini almasini hedefliyoruz” dedi.

Yenisehir Belediye Baskani Ercan Özel, Türkiye Seyahat Acenteleri Birligi (TÜRSAB) Genel Baskan Yardimcisi Hasan Eker’i makaminda agirladi. Yenisehir’in, tarihi kimliginin ön plana çikartilarak ilçeyi turizm rotasi haline getirmek istedigini söyleyen Baskan Ercan Özel, “Tarihte 4 kitada yüz yillar boyunca hüküm süren Osmanli Cihan Devleti’nin temellerinin atildigi ve devletin ilk baskenti olan Yenisehir’de, tarihi degerlerimizi daha fazla ön plana çikarmak istiyoruz. Bunun yani sira basta Cennet Kanyonu olmak üzere dogal güzelliklere sahip olan ilçemizin tanitimina yatirim yaparak sehrimizin ve esnafimizin turizmden payina düsen gerçek hakkini almasini hedefliyoruz” dedi.

Turizmin ön plana çikmasi adina çalismalara baslayacaklarini anlatan Baskan Ercan Özel, Yenisehir’i ortak akilla yöneterek, birlikte kalkindiracaklarinin vurgusunu yapti. Baskan Özel, “Turizm sektörüne yön veren TÜRSAB’la birlikte ilçemiz tarihini ve dogal güzelliklerini turizme kazandirmak için ortak hareket edecegiz. Turizmin rotasini Yenisehir’e çevirmek için çalisacagiz” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile