Yenisehir'de Seffaf Belediyecilik Adimi

Yenisehir'de Seffaf Belediyecilik Adimi

Yenisehir Belediye Baskani Ercan Özel, daha önce defalarca önermelerine ragmen, canli yayin yapilmayan Belediye Meclis Toplantilarinin artik canli yayinlanacagini belirterek, “Meclis’te konusulanlar, alinan kararlar anbean halkimiz tarafindan takip edilecek. Seffaf belediyecilik anlayisimizi her noktada sürdürecegiz” dedi.

Yenisehir Belediye Meclisi Mayis Ayi Olagan Toplantisi’ni Tarihi Belediye Binasi’nda gerçeklestirdi. Yenisehir Belediyesi’nin resmi sosyal medya hesaplarindan ilk defa canli yayinlanan Belediye Meclis Toplantisi, tüm meclis üyelerinin eksiksiz katilimiyla basladi.

Konu hakkinda açiklama yapan Yenisehir Belediye Baskani Ercan Özel, “Geçmis dönemde de Belediye Meclisi’nin canli yayinlanmasi konusunda taleplerimiz olmustu. Ve seçimden önce Belediye Meclisi’nin canli yayinlanmasi konusunda halkimiza söz vermistik. Bugün bu sözümüzü tutuyoruz. Meclis’te konusulanlar, alinan kararlar anbean halkimiz tarafindan takip edilecek. Seffaf belediyecilik anlayisimizi her noktada sürdürecegiz” dedi.

"Sokak hayvanlari sorunu ortak akilla çözülecek"

Toplanti öncesinde ilçemizde yapilan çalismalar hakkinda bilgi veren Yenisehir Belediye Baskani Ercan Özel, son aylarda Yenisehir halkinin sokak hayvanlariyla ilgili sikayetlerinin arttigini hatirlatti. Geçtigimiz günlerde, hayvanseverler, Yenisehir Dogal Hayati ve Hayvanlari Koruma Dernegi ile hayvan barinagi konusunda daha önce görev yapmis uzmanlarla bir araya geldiklerini anlatan Ercan Özel, “Ilk defa böyle bir toplanti düzenlendi.

Aslinda ortak akil bu sekilde çalisiyor. Bu sorunun nasil daha hizli çözülebilecegi konusunda görüs alisverisi yaptik. Daha önceki yönetimin hayvan barinagi için belirledigi yer okul yani oldugu için yasaya ve mevzuata aykiriydi. Bu nedenle yeni bir alan çalismasi yapilmasi gerekiyordu. Sokak Hayvanlari Dogal Yasam Alani çok kapsamli bir proje oldugu için hizli hareket edemeyecegimizi düsünerek, öncesinde geçici bir barinma merkezi yapmamiz gerektigine kanaat getirdik. Mayis ayi içerisinde geçici barinma merkezi için çalisip, projemizi hemen baslatacagiz ve kisa zaman içerisinde de bitirecegiz. Hemen ardindan da Sokak Hayvanlari Dogal Yasam Alani projemizin teknik çalismalarina baslayacagiz” dedi.

Her yil Yenisehir’e gelerek çiftçinin mahsulünü toplamasinda yardimci olan mevsimlik tarim isçilerinin konaklayacagi bölge ilgili çalismalari da anlatan Baskan Ercan Özel, “Yenisehir Kaymakamligi, Bursa Büyüksehir Belediyesi, Ilçe Tarim Müdürlügü ve diger kurumlarla birlikte ortak çalismalar yapiyoruz. Su anda engebeli araziyi düzeltiliyoruz. Geçen yillardan farkli olarak çocuk oyun parklari yapmayi planliyoruz. Bölgeyi güvenlik altina aliyoruz. Kent estetigini bozmamak adina da çalisiyoruz. Geçtigimiz günlerde Bursa Valisi Mahmut Demirtas da bölgeyi ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Çalismalarimizdan dolayi bizleri tebrik etti” ifadelerini kullandi.

"Mali tablomuzu her yil yayinlayacagiz"

Yenisehir Belediyesi’nin borç yükü hakkinda da belediye meclisini bilgilendiren Baskan Ercan Özel, “Seffaf belediyecilik kapsaminda aldigimiz belediyenin borçlarini ve yükümlülüklerini söyleyecegimizi ifade etmistik. Borç tablosunu sadece bir seferlik yapmadik. Hesap verebilirlik adina, mali tablomuzu her yil yayinlayacagiz. Bu borç tablosu, belediyemizin görevli mali isler müdürleri, yeminli mali müsavirlerle birlikte yaptigi tespitleri içeriyor. Ciddi bir borç yükü altina girilmis ve çok ciddi israflar yapilmis. Bizler sorumluluk altindayiz. Ilçemizde artik güzel seyleri konusma vakti geldi” diye konustu.

Yenisehir’de yillarca ögretmenlik yaptiktan sonra emekli olan ve Yenisehir’de hayatini kaybeden Muzaffer Armagan’in isminin ikamet ettigi adres olan Kurtulus Mahallesi, Demir Sokak’a verilmesini talep eden Cumhuriyet Halk Partisi Grup Sözcüsü Zeynep Beste Sönmez’e cevap veren Belediye Baskani Ercan Özel, Muzaffer Armagan’in kendisinin de ögretmeni oldugunu hatirlatarak, “Muzaffer Ögretmenimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum. Hastaliginin son günlerinde kendisini ziyaret etmis ve hayir duasini almistim. Bu talep için tesekkür ederim” dedi.

Özel, talebin olumlu sekilde degerlendirilmesi için ilgili komisyona havalesini önerdi. Önerge oy birligiyle kabul edildi.

Yenisehir Belediyesi Mayis Ayi Olagan Meclis Toplantisi, “5393 sayili Belediye Kanunu’nun ilgili maddeleri uyarinca Belediye’nin sahibi ve ortagi bulundugu sirketlerin olagan ve olagan üstü genel kurullarinda Yenisehir Belediyesi’ni temsil etmek üzere belediye baskanina yetki verilmesi” ile ilgili önerge MHP ve CHP’nin red oyuna karsilik IYI Parti ve AK Parti’nin kabul oylariyla, oy çokluguyla kabul edildi. Diger gündem maddeleri ise oy birligiyle kabul edildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile