Yenişehir'e 150 Bin Ağaç

Yenişehir'e 150 Bin Ağaç

Engebeli ve sarp bir yapıya sahip olduğu için bugüne kadar ağaçlandırılamayan Yenişehir'in Çelebi köyü ile Karabahadır köyü hudutları içindeki Çaylar Deresi havzası ağaçlandırılıyor.

2009 yılı Ekim ayında ilk defa Bursa Orman Bölge Müdürlüğü tarafından paletli mini kazı makineleri kullanılarak yapılan, Yalova ve Bursa 'da uygulanarak geliştirilen ve bugüne kadar 1500 hektar meyilli ve sarp arazide başarıyla uygulanan "Buror teras" (Bursa orman terası) adı verilen yöntem, bugüne kadar ağaçlandırılamayan Yenişehir'in Çelebi ve Karabahadır köylerine ait engebeli ve yüksek meyilli olan 400 hektarlık Çaylar Deresi havzasıında başarıyla uygulanarak bu sahalar dikime hazır hale getirildi.
Yapılan terasları Orman Bölge Müdür Yardımcısı Eşref Durmuş, Silvikültür Şube Müdürü Recai Şenel ve İnegöl Orman İşletme Müdür Yardımcısı Kenan Akduman birlikte yerinde inceleyerek, bu çalışmalardan dolayı memnuniyetlerini bildirdi.
400 hektar alana sahip bu alana yaklaşık 50 bin adet fıstıkçamı ve uygun olan yerlere 100 bin adet değişik yapraklı ağaç fidanı (ıhlamur, y.akasya, ceviz, dışbudak v.s.) kasım-aralık aylarında dikilecek. Şimdiye kadar bir çalılık vasfı gören bu sahalar, 400 hektar büyüklüğünde bir fıstıkçamı ormanına dönüşmüş olacak. Ayrıca dikilen diğer yapraklı türler de bu sahayı aynı zamanda bir bal ormanı vasfına kavuşmuş olacak.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile