Yer Altı Konteynerleri Geldi

Yer Altı Konteynerleri Geldi

İzmit’teki çöp konteynerlerini yer altına alma çalışmaları kapsamında spariş edilen konteynerlerin bir kısmının yapımı tamamlandı.

İlk etapta İzmit şehir merkezindeki konteynerlerin yer altına alınması ile ilgili olarak geçtiğimiz günlerde ihale yapılmıştı. Yaklaşık 954 bin liraya ihale edilen çöp konteynerlerini yer altına alma çalışmalarının önümüzdeki günlerde başlayacağı öğrenildi. Temizlik İşleri Müdürlüğü yetkilileri, 100 ayrı noktaya konulacak konteynerlerin geldiğini belirterek, “Yeraltı konteynerlerinin uygulamaya konulduğu noktalarda, konteyner etrafına çöplerin dağılması, kötü görüntü ve koku gibi olumsuzluklar olmayacak. Ayrıca, yeni konteynerler, eskilerine göre 6 kat daha fazla çöp kapasitesine sahipler. Hali hazırdaki konteynerlerin boşaltılmasında en az 2 personel görev yaparken yeni konteynerlerde bir kişiyle bile bu iş yapılabilecek”

Konteynerlerin kumanda ile kontrol edilen sistemde vinç ile kaldırılarak kamyona boşaltılacağını ifade eden yetkililer, “2-3 dakika içinde çöp alma işi bitiyor. Yeraltı konteynerleri daha az yer kullanarak daha çok çöp alıyor. Bu sayede İzmit merkezde çöp toplama sistemi daha hızlı ve sessiz olacak. Konteynerlerin yerleştirilmesine önümüzdeki günlerde başlanacak ve birkaç ay içinde tamamlanacak” dediler.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile