Yer Altı Müzesinde 'Bireyselin Anatomisi' Sergisi

Avanos ilçesinde özel yer altı LJömlek ve Seramik Müzesi'nde açılan "Bireyselin Anatomisi" resim sergisi özellikle yabancı turistlerden ilgi görüyor.

Resim ve fotoğŸraf sergilerine de ev sahipliğŸi yapan kaya oyma müzede son olarak Hatice Abalı'nın "Bireyselin Anatomisi" isimli sergi açıldı.
Abalı, AA muhabirine yaptığŸı açıklamada, "Bireyselin Anatomisi"nin üçüncü kişŸisel sergisi olduğŸunu belirterek, sanal dünyada devamlı bir iletişŸim ve paylaşŸım içinde olan insanların, bir araya geldiklerinde hiçbir şŸey paylaşŸamadığŸını, bunun da insanları yalnızlaşŸtırdığŸını söyledi.

Sergide insanların içinde bulunduğŸu bireyci tutumlarını resmetmeye çalışŸtığŸını kaydeden Abalı, "LJalışŸmalarımda, ufuk çizgisini bölen elektrik direklerini, sert, dik ve yatay çizgilerle, figürleri çevreleyen döngüsel daireleri, birbirlerini takip eden dokuların ritmiyle mekan ilişŸkisini oluşŸturmaya çalışŸtım. Siluet şŸeklinde insan figürleriyle, lekesel ve figüratif ögeleri bir arada kullanarak düşŸsel bir dünya yarattım" dedi.

Serginin özellikle yabancı turistlerden büyük ilgi gördüğŸünü vurgulayan Abalı, "Sergiye akademi çevreden de ilgi oldu. Elektronik postalar geliyor. Almanya'dan davet var. Almanya'ya giderek bir görüşŸme yapıp, sergi açmayı planlıyorum" diye konuşŸtu.
15 resimden oluşŸan sergi 7 Kasım'a kadar açık kalacak.
 
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile