Yerel Esitlik Eylem Plani Hazirlik Çalistayi Yapildi

Yerel Esitlik Eylem Plani Hazirlik Çalistayi Yapildi

Adana Büyüksehir Belediye Baskani Zeydan Karalar, kadinlarin sorunlarinin azalmasi ve kadin-erkek esitligi için yogun çalismaya devam edeceklerini söyledi.

Adana Büyüksehir Belediyesi Yerel Esitlik Eylem Plani (YEEP) Hazirlik Çalistayi, Seyhan Oteli’nde yapildi.

Büyüksehir Belediyesi’nden ilgili yetkililerin yani sira, sivil toplum kuruluslarinin, akademisyenlerin, aktivistlerin ve yerel öznelerin istirak ettigi Hazirlik Çalistayi’nda açilis konusmasini yapan Adana Büyüksehir Belediye Baskani Zeydan Karalar, “Hepimiz biriz, birlikte esitiz. Adana’yi esitlikçi bir kent yapma kararliligimiz dogrultusunda; Yerel Esitlik Eylem Plani-YEEP Hazirlik Çalistayi’ni paydaslarimizla gerçeklestiriyoruz” dedi.

Kadinlarin yasadigi sorunlarin çözülmesi ve kadin-erkek esitliginin saglanmasi için güçlü sekilde çaba gösteren bir yönetim olduklarini ifade eden Baskan Karalar, “Seyhan Belediyesindeyken de kadin-erkek esitligi, kadinlarimizin yasadigi sorunlarin azaltilmasi konularinda çok is yaptik. Simdi de kadinlara meslek edindirme kurslari verilen NIYET Akademi’yi kurduk. Meryem Kadin Kooperatifimiz var. Kresleri de egitime önem vermemizin disinda, anneler rahat çalisabilsin, üretimdeki yerlerini alabilsin ve aile bütçelerine katki saglayabilsinler diye yaptik ve yapiyoruz. Büyüksehir olarak bu konularda yogun çalismayi sürdürüyoruz” diye konustu.

"Kadin-erkek esitligi konusunda sorunlarimiz var ve kat etmemiz gereken yol uzun" ifadesini kullanan Karalar, sunlari kaydetti:

"Cumhuriyetten sonra büyük kazanimlar elde edilmesine ragmen bu konuda sorunlarimiz vardi fakat son dönemde sadece kadin-erkek esitligiyle, kadin haklariyla ilgili degil, toplumu meydana getiren bütün kesimler arasinda esitsizlik ortaya çikti. Birlikte yasama kültürü büyük zarar gördü. O yüzden bu dönemde Yerel Esitlik Eylem Plani daha da önem kazaniyor. Biz zaten kadin-erkek esitligi, firsat esitligi ve hizmette esit olunmasi konularinda hassas davranan, bunun gereklerini yerine getiren bir yönetimiz. Magdura, ihtiyaç sahiplerine daha fazla destek olmaya çalisan bir belediyeyiz. Turizm, Ulasim planlarimizin yaninda Yerel Esitlik Eylem Plani da büyük önem tasiyor. Bu konudaki eksiklerimizi görmemiz ve yapmamiz gerekenlerin ortaya konulmasi açisindan bu ve benzeri çalismalari çok önemsiyoruz. Bizlere yol gösteren çalismalar bunlar.”

Konusmalarin ardindan YEEP Hazirlik Çalistayi gerçeklestirildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile