Yerel Seçimin Öne Çekilmesi

Yerel Seçimin Öne Çekilmesi

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, yerel seçimlerin öne çekilmesiyle ilgili anayasa değişikliğine karşı olmadıklarını ancak teklif metnine imza atmayacaklarını belirterek, çünkü AK Parti ve MHP arasındaki koalisyonun daha net görülmesini istediklerini söyledi.

İnce, AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli’nin, yerel seçimlerin 27 Ekim 2013 tarihine alınmasıyla ilgili anayasa değişiklik teklifine destek istemek için kendisini ziyaret etmesinin ardından bir açıklama yaptı.

İnce, bugün 25 şehit nedeniyle ciğerler yanarken, bir seçimi konuşmak zorunda kaldıklarını belirterek, “Bu konuşmayı yaptığım için de üzgünüm. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Silahlı Kuvvetlere, ulusumuza başsağlığı diliyoruz. Tabii ki böyle bir günde amacımız siyaset yapmak değil ama Türkiye NATO üyesidir. Türkiye’deki bir depomuzda oluşacak bir patlamayı Pakistan’la Hindistan’la kıyaslamak doğru bir yaklaşım değildir. Türkiye’nin güvenlik standartları NATO üyesi ülkelerin güvenlik standartlarıyla kıyaslanmalıdır” diye konuştu.

“SEÇİMDEN KAÇMIYORUZ, ‘İSTİYORSANIZ HEMEN YAPALIM’ DEDİK”
Bir süredir AK Parti ve MHP arasındaki mahcup birlikteliğin bir koalisyon ortaklığına dönüşmüş durumda olduğunu ifade eden İnce, şunları kaydetti: “Biz ana muhalefet partisi olarak seçime en hazırlıklı partiyiz. Seçimden kaçtığımız falan yok. Az önce alt yazılarda gördüm; ‘3 Kasım’ı önerdi’ diye. Hayır, başka bir şey daha önerdik; ‘istiyorsanız hemen yapalım’ dedik. ‘İstiyorsanız 2013’ün baharında yapalım’ dedik. Seçimden kaçtığımız yok. Ama tatil nedeniyle takvime iyi bakıldığında 27’si Pazar, 29’u Cumhuriyet Bayramı, arada 28’i kalıyor. İnsanlar tatili belki birleştirebilirler. 3 Kasım’ın daha uygun olacağını söyledik.” AK Parti’nin bu konuda MHP ile pek çok konuda olduğu gibi bu konuda da anlaşmış durumda olduğunu belirten İnce, “Biz o metne imza atmayacağımızı, ama destekleyeceğimizi söyledik. Bu konuda seçimden hiçbir korkumuz, kaçmamız söz konusu değildir” dedi.

“ERDOĞAN’IN SİYASİ İKBALİ, TÜRKİYE GÜNDEMİNİN ÖNÜNDEDİR”
Türkiye yanarken, Türkiye’de analar ağlarken, her gün şehit haberleri gelirken, bir kişinin siyasi ikbaliyle uğraştıklarını belirten İnce, “Yani cumhurbaşkanı adayı kim olacak? Cumhurbaşkanı ile Başbakan anlaşacak mı? Seçimler ne zaman yapılacak? Yani Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın siyasi ikbali, Türkiye gündeminin önündedir. Bunu doğru bulmuyoruz. Yani nasıl olursa bu işten Başbakan karlı çıkar? Hangi seçimi ne zaman yaparsak aynı yıl içerisinde olmaz? Hangisi Recep Tayyip Erdoğan için avantajlı olur? Böyle bir çalışmayı da doğru bulmuyoruz” diye konuştu.

“AKP İLE MHP ‘NİN BİRLİKTELİĞİ HAYIRLI OLSUN”
Seçimleri bugünden, 13 ay sonrasında yapılması için konuşmaya gerek olmadığını belirten İnce, “Madem Türkiye bunu bir yıl konuşacak, gelsinler hemen yapalım. AKP ile MHP’nin bu birlikteliğine, bu koalisyonuna da hayırlı olsun diyoruz” dedi.

Afyonkarahisar’daki patlamanın kaza mı yoksa sabotaj mı olduğu tartışmalarının hatırlatılması ve Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun ‘kaza’ olduğunu söylemesi ile ilgili olarak da İnce, şunları söyledi: “Genelkurmay Başkanlığı henüz bir açıklama yapmamışken, işin uzmanı olmayan Orman Bakanının böyle bir açıklama yapmasını anlayabilmiş değilim. Neye dayanarak bunu söyledi, onu bilmiyorum.” ‘İmza atmayacağız ama destek vereceğiz’ sözüyle neyi kastettiğinin sorulması üzerine de İnce, Genel Kurul’da kabul yönünde oy vereceklerini söyledi.

İnce, neden imza vermediklerinin sorulması üzerine, “Metne imza atmıyoruz, dedik. Koalisyon daha net görülsün diye. Yani o mahcup birlikteliğin gerçek bir koalisyon olduğunu halkımız da net görsün. Pek çok konuda biliyorsunuz bir koalisyon vardı zaten. Bu net görülmüyordu, daha net görülmesi için” dedi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile