Yerel Üreticiler Sempozyumda Yerini Aldi

Yerel Üreticiler Sempozyumda Yerini Aldi

Tepebasi Belediyesi’nin bu yil 16. kez düzenledigi Uluslararasi Eskisehir Pismis Toprak Sempozyumu gerçeklestirilen birçok etkinlik ile doludizgin devam ederken, alanda stant açan yerel üreticiler de yogun ilgi görüyor.

Tepebasi Belediyesi tarafindan düzenlenen Uluslararasi Eskisehir Pismis Toprak Sempozyumu’nun 16’ncisi birbirinden renkli etkinlikler ile devam ediyor.

Sempozyumun düzenlendigi Vecihi Hürkus Havacilik ve Teknoloji Parki’nda Eskisehirliler gün boyunca birbirinden farkli etkinliklere katilarak hem sanat ile vakit geçiriyor hem de pismis toprak sanatçilarinin kente armagan edecegi Cumhuriyetin 100. Yil anitinin yapimina sahit oluyor. Ayrica Eskisehirliler, sempozyum kapsaminda düzenlenen konserler, açilan sergiler, yerel üreticilerin stantlari, çocuk atölyeleri gibi etkinlikler ile sanatin nabzini tutuyor.

Yerel üreticiler ilgi görüyor

Yerel üreticiler de Uluslararasi Eskisehir Pismis Toprak Sempozyumu’nda yer alan stantlar ile ürünlerini tanitma ve satma firsati yakalayarak pismis toprak ve seramik eserlerin yani sira cam, ahsap, lületasi, dogal taslar, hediyelik esyalar ve süs ürünleri ile vatandaslara farkli seçenekler sunuyor. Ayrica Anadolu’nun en degerli kültür mirasi olan pismis topraktan yapilmis çömlekler de stantlarda yerini alarak vatandaslarin begenisine sunuldu.

Aksam saatleri de olmak üzere gün boyunca sempozyum alanini ziyaret eden vatandaslarin yogun ilgi gösterdigi stantlarda, yerel üreticiler ürettikleri ürünlerini tanitma firsati bulurken, Eskisehirlilerin sempozyuma gösterdigi ilgiden de memnun olduklarini ifade ediyor. Yerel üretici stantlari 17 Eylül tarihine kadar ziyaret edilebilecek.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile