Yerel Yönetimler Mevzuat Bilgilendirme Egitim Programi Düzenlendi

Yerel Yönetimler Mevzuat Bilgilendirme Egitim Programi Düzenlendi

Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç; Büyüksehir Belediyesi ve Türkiye Belediyeler Birligi is birliginde düzenlenen Yerel Yönetimler Mevzuat Bilgilendirme Egitimi Programi’na katildi.

Kayseri Büyüksehir Belediyesi ve Türkiye Belediyeler Birligi ile ortaklasa Yerel Yönetimler Mevzuat Bilgilendirme Egitim Programi düzenlendi.

Egitim programi çerçevesinde, TBB Genel Sekreter Yardimcisi Halil Ibrahim Azak tarafindan ilçe belediye baskanlari ve yeni seçilen meclis üyelerine Yerel Yönetimler Mevzuati (5393 ve 5216 sayili Kanun), belediye baskani ve meclis üyelerinin görev ve yetkileri ile belediye meclis çalisma yönetmeligi gibi konularda egitim verildi.

Kadir Has Kongre Merkezi’nde gerçeklesen egitim programina Baskan Büyükkiliç’in yani sira ilçe belediye baskanlari, meclis üyeleri, TBB Genel Sekreter Yardimcisi Halil Ibrahim Azak, Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreteri Hüseyin Beyhan, Genel Sekreter Yardimcilari Serdar Öztürk ve Mustafa Türkmen, daire baskanlari ve müdürler katildi.

Saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla baslayan programda konusan Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, Kayseri’nin her zaman oldugu gibi bir ilke imza atarak öncü oldugunu kaydetti.

Büyükkiliç, mevcut baskanlarin ve meclis üyelerinin mevzuat anlaminda bilgilendirilmesini saglamak amaciyla bu çalismanin yapildigini ifade etti.

Bu yapilan önemli ve anlamli çalismanin hayirli ugurlu olmasini temenni eden Baskan Büyükkiliç, sözlerini söyle sürdürdü;

“Yeni mevzuatlari takip etmek bunlarin hepsi ayri ayri degerlendirilmesi gereken boyut. Bizim amacimiz Kayseri’nin her zaman oldugu gibi bir ilke imza atmasi ve öncü olmasi, gerek mevcut baskanlarimizin ve gerekse meclis üyelerimizin mevzuat anlaminda bilgilendirilmesini saglamak amaciyla verdigim talimat üzerine arkadaslarimiz bir çalisma yapiyor. Çünkü mevzuat her zaman degisiyor. Bilerek çalisma yapmanin çok daha önemli ve anlamli olacagini biliyoruz.”

Büyükkiliç, birlik, beraberlik mesaji vererek; "16 ilçemizi bagrimiza basarak, agabey kardes diyalogu içerisinde seçen, seven, güvenen insanlara hep beraber hizmet etmek, yerel çalismalara, insanlari hizmete ön plana çikarip, gönüllerde yer etmek, insanlarin ihtiyacini gidermek anlayisi içerisinde bu önemli ve anlamli çalismayi önemsiyorum” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile