Yerel Yönetimlerin Sivil Toplum Kuruluşları İle İlişkisi Konferansı

Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, görevde bulundukları 12 yıllık süre içinde klasik belediyecilik anlayışını bir kenara bırakarak sosyal belediyecilik anlayışı ile toplum odaklı çalıştıkları, hiçbir sivil toplum örgütünün talebini geri çevirmediklerini söyledi.

Başkan Hüseyin Sözlü, Çukurova Oğuz Boyları Derneği’nin düzenlemiş olduğu “Yerel Yönetimlerin sivil Toplum Kuruluşları ile ilişkisi” konulu konferansa konuşmacı olarak katıldı.

Dernek Başkanı Mehmet Demir, düzenledikleri konferanslar serisinin 58.sine 12 yıldır Ceyhan Belediye Başkanlığı görevini yürüten Hüseyin Sözlü’yü davet ettiklerini, katılımında dolayı da teşekkür ettiklerini söyledi.

Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ise yaptığı konuşmasında yaklaşık 12 yıldır Ceyhan’da belediye başkanlığı yaptığını anımsatarak, “bu dönemde hiçbir derneğin isteğini geri çevirmedim. Onlardan kopuk yaşamadım. Sanırım vatandaşlarımızın isteği doğrultusunda onlara vakit ayırmayı iyi günlerinde ve kötü günlerinde bize oy versin vermesin hepsi bizleri kendilerinin yanında görmüşlerdir” dedi.

Sivil Toplum Kuruluşlarının ve belediyelerin görev ve yetkilerinin ayrı olmasına rağmen aynı amaca hizmet ettiklerini vurgulayan Başkan Sözlü, “Yerel yönetimlerin esas amacı, yerelde yaşayan insanların mutluluğunu ve isteklerini sağlamaktır. Görevde bulunduğumuz süre içinde Klasik Belediyecilik anlayışı yerine Sosyal Belediyecilik anlayışını benimseyerek, devlet odaklılık yerine toplum odaklı, merkeziyetçilik yerine yerinden yönetim ve yerel önceliklere duyarlı bir anlayışa sahip olduk” şeklinde konuştu.

Konferansa, Kamu-Sen Adana İl Başkanı Kamil Köse, Kardeşler Dernekler Konfederasyonu Başkanı Fehmi Arazlı, Kırım Türkleri Ceyhan Dernek Başkanı İsmail Taymaz, Sivil Toplum Kuruluşları Yöneticileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile