Yerköy’de Ayçiçeği Hasadı Başladı

Yerköy’de Ayçiçeği Hasadı Başladı

Yozgat’ın Yerköy ilçesinde, çiftçiler ayçiçeği hasadına başladı.

Yerköy İlçesinde ayçiçeği hasadı başlarken, çiftçiler verim düşüklüğünden yakındı. Ayçiçeği üretiminde geçen yıla göre yüzde 30 ile yüzde 50 arasında verim kaybı yaşandığını belirten Yerköylü çiftçilerden Cafer Acer, “Ayçiçeğinde hasat dönemimiz başladı.

Tüm dünyada etkili olan kuraklıktan, bizlerde nasibimizi almış durumdayız. Ektiğimiz tarlalarda verim kaybıyla birlikte ürettiğimiz ürünlerinde kazançları da azaldı.”dedi.

Ayçiçeğinde geçen seneye göre daha az verim elde ettiklerini ifade eden Acer, “Nadasa bıraktığımız tarlalar boş durmasın diye bu sene yüz dönüme yakın ayçiçeği ektim fakat verimi düşük oldu. Bunun sebebi de yağışların yetersiz olmasıdır. İnşallah bu yaptığımız masrafımızı çıkarırız. Masrafımız çıksın bundan başka da bir şey istemiyoruz.” diye konuştu.

Doğu ve Güneydoğu bölgelerinden gelen mevsimlik işçileri ayçiçeği tarlalarında çalıştırdıklarını söyleyen Acer, “Normal olarak, her yıl mevsimlik işçilere ayçiçeğinin kesimini yaptırıyorduk ama bu sene üründe düşüş olduğu için ben ve çocuklarımla kendimiz yapıyoruz. Kesimini de işçiye yaptırmış olsaydık tamamen zarar edecektik.” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile