Yerköy’de Bakkallar Hırsızlık Olaylarından Dertli

Yerköy’de Bakkallar Hırsızlık Olaylarından Dertli

Yozgat’ın Yerköy İlçesi Bakkallar Odası Başkanı Ali Orhan, 2011-2012 yılları arasında 64 bakkalda hırsızlık yaşandığını ve bakkal esnafının mağdur olduğunu söyledi.

Yerköy Bakkallar Odası Başkanı Ali Orhan, Yerköy’de aktif 120 bakkal ve marketin bulunduğunu, bu 120 bakkal ve marketten 64’ünde yıl içerisinde ikişer defa hırsızlık yaşandığını belirterek, “Yaşanan bu hırsızlık olayları esnafımızı huzursuz ediyor ve yetkililerin bu konuda daha hassa olmalarını bekliyoruz.” dedi.

Yerköy ilçesinde 150 adet bakkal ve market üyelerinin bulunduğunu bunların 30’nun gerek işsizlikten gerekse emeklilikleri geldiğinden dolayı işi bıraktığını vurgulayan Orhan, "Şu an aktif çalışan120 üyemiz ise ilçemizde yaşanan hırsızlık olaylarından dolayı huzursuz. Aktif üyemizden 64’ünün iş yerine en az bir defa hırsız girmiştir. Bizim en çok şaşırdığımız ve üzüldüğümüz durum ise yakalanın hırsızların, savcılığa çıkar çıkmaz serbest bırakılmaları. Tabi bu konu savcılığın bileceği kanaattir. Fakat çalınan para, sigara ve gıda gibi maddelerin bizlere geri dönmemesi esnafımızı sarsmaktadır. Bu sebeple devletin, hırsızlık mağduru olan esnafa ya maddi olarak çalınan malı bulması konusunda esnafımıza yardımcı olması gerekir.” diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile