Yerli Asi 'TURKOVAC' Diyarbakir'da Uygulanmaya Baslandi

Yerli Asi 'TURKOVAC' Diyarbakir'da Uygulanmaya Baslandi

Saglik Bakanligi Türkiye Saglik Enstitüleri Baskanligi (TÜSEB) ve Erciyes Üniversitesi is birligiyle gelistirilen yerli koronavirüs asisi "TURKOVAC", bugün itibariyle Diyarbakir’da da uygulanmaya baslandi. TURKOVAC ile hatirlatma dozu asisi yaptiran Vali Münir Karaloglu, vatandaslara da asi olmalari çagrisinda bulundu.

Covid-19 tablosunda yüzde 63,7 oranla asilamada Türkiye’de siralamada sondan 4’üncü il olan Diyarbakir’a ilk etapta 4 bin doz yerli asi geldi. Turkovac asisi yaptirmak isteyen vatandaslarin, kentteki hastanelere randevulu ya da randevusuz bir sekilde giderek asilarini yaptirabilecegi belirtildi.

“Pandemiden korunmanin en kestirme yolu asi”

Koronavirüsü yenmenin tek çözümü asi oldugu altini çizen Vali Karaloglu, “Maalesef Omicron varyanti önce Türkiye’nin bati yakasini, simdi de kismen doguya, bize dogru geldi. Son dönemde Diyarbakir’da da vakalarimizin 20 gün önceye göre ciddi manada artigini görüyoruz. Artik pandemiden korunmanin en kestirme yolunun asi oldugu çok asikar. Maalesef asilama oraninda Diyarbakir olarak Türkiye’nin en düsük illerinden bir tanesiyiz. Sondan 4’üncüyüz asilamada ve 2 doz asi oraninda da Türkiye’nin en düsük illerinden bir tanesiyiz. Bu hastaliktan korunmak için, en azindan ayakta geçirmek için mutlaka asi olmamiz gerekir. Bunu bilim insanlari söylüyor. Bizim teknik olarak söyleme sansimiz olmasa da Saglik Bakanligimiz Bilim Kurulu bunu söylüyor. Turkovac asisi, Türkiye’de sehir hastaneleri olan illerde simdiye kadar yapilabiliyordu. Biz, cuma ve persembe günü Saglik Bakanimiz ile Ankara’da bir toplanti yapmistik. O toplantida da gündeme getirmistik. Bakanimiz, hemen cumartesi günü Diyarbakir’in da içinde oldugu Egitim ve Arastirma Hastanesi olan illeri de Turkovac asisi yapan illere ilave etti. Diyarbakir’a 4 bin yerli ve milli asimiz Turkovac ulasti. Bugün itibariyle Diyarbakirli vatandaslarimiz hem randevu alarak hem de randevusuz da hastaneye gittiklerinde imkan varsa olabileceklerini buradan duyurmak istiyoruz” dedi.



“Turkovac’i asilamada kaldiraç olarak görüyoruz”

Turkovac’i Diyarbakir’da asilama oranini artirmak için bir kaldiraç olarak gördüklerini belirten Vali Karaloglu, “Belki vatandaslarimizin bir kisminin böyle bir beklentisi vardi. Turkovac bekleyenler vardi, insallah Turkovacla beraber Diyarbakir’imizi da diger mavi iller kategorisinde hep beraber almamiz lazim ki, hastalikla daha saglikli mücadele edebilelim. Yoksa hastalik can almaya devam ediyor. Yaziktir, günahtir. Vatandasimiz, bu yeni asilama döneminde Diyarbakir’daki oranlari yükseltmemizde bize destek olsun. Basinimiza da çok tesekkür ediyorum. Kendim daha önce 3 Sinovac asisi yaptirmistim. Ben de 4’üncü için açikçasi Turkovac’i bekliyordum. Simdi Turkovac asimiz geldi insallah ben de bugün Turkovac asimi yaptiracagim” diye konustu.

Konusmanin ardindan Vali Karaloglu’na saglik ekipleri tarafindan Turkovac asisi yapildi. Valilik Hevsel toplanti salonunda yapilan programa Il Saglik Müdürü Dr. Cihan Tekin, kamu kurum ve kurulus temsilcileri de hazirda bulundu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile