Yerli Mali Haftasinda Ögrencilere Inegöl'ün Yerli Ürünleri Ikram Edildi

Yerli Mali Haftasinda Ögrencilere Inegöl'ün Yerli Ürünleri Ikram Edildi

Inegöl Kaymakami Eren Arslan ile Belediye Baskani Alper Taban, 12-18 Aralik tarihlerinde kutlanan Tutum, Yatirim ve Türk Mallari Haftasi dolayisiyla Ticaret Sanayi Ilkokulunda ögrencileri ziyaret etti. Ziyaretler sirasinda ögrencilere Inegöl’de üretilen meyveler ikram edildi.

Her yil 12-18 Aralik tarihinde kutlanan Yerli Mali Haftasi kapsaminda, bugün Kaymakam Eren Arslan ile Belediye Baskani Alper Taban Ticaret ve Sanayi Ilkokulunu ziyaret etti. Burada ögrencilerle bulusan Kaymakam Arslan ile Baskan Taban, ögrencilere Inegöl’de yetisen meyveleri ikram ederek yerli mali üretimi ve tüketiminin önemine vurgu yaptilar.

Okul ziyareti sirasinda ögrencilere hitaben bir konusma yapan Baskan Alper Taban, “Yerli Mali Haftasi sebebiyle bugün aranizdayiz. Mutlaka sizler de biliyorsunuz sehrimizde kendi çiftçimizin ürettigi; elmalar, armutlar, seftali, çilek, yaban mersini gibi ürünler var. Sizlerin de bu sürece katilmanizi istiyoruz biz. Yerli ürünlerimizi sahiplenmenizi istiyoruz. Gelecekte belki sizler üreteceksiniz, pazarlayacaksiniz, satip sehrimize deger katacaksiniz. Ben her birinize basarilar ve saglik sihhat diliyorum” dedi.

Kaymakam Eren Arslan ise, “Uzun zamandir pandemi sebebiyle bu faaliyetleri yapamiyorduk. Ancak bugün Yerli Mali Haftasi vesilesiyle ögrencilerimizleyiz. Sizlerle birlikte olmak, sizlerin gözlerindeki bu piril piril sevinci, mutlulugu, umudu görmek bizlere güç veriyor. Insallah öncelikle saglikli sekilde, sagligimiza dikkat ederek bu süreci atlattiktan sonra da insallah daha güzel günlerde bir arada olacagiz. Bugünün önemine binaen burada agirlikli olarak yeme içme üzerine ürünler var. Kendi gidasina sahip olan, kaliteli gidaya sahip olan, baskasina muhtaç olmayan ülkeler her sart altinda 1-0 önde oluyorlar. Burada Inegöl’ümüzden bahsedersek onlarca bize özgü degerimiz, markamiz var. Onlara sahip çikacagiz. Sizler bizlerden daha iyi üreten nesil olacaksiniz. Sehrimizi ve ülkemizi daha yukarilara sizler tasiyacaksiniz. Bizler de size bu ortami hazirlamaya çalisiyoruz. Hepimizin maksadi sizler için çok daha güzel ve yasanilabilir bir ülke birakabilmek. Insallah sizler de büyüdügünüzde bizim bu umudumuzu bosa çikarmayacaksiniz” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile