Yerli Turist Bodrum'u Kalkindiriyor

Yerli Turist Bodrum'u Kalkindiriyor

Turizmin göz bebegi Bodrum çöl sicaklarina teslim oldu. Hava sicakliginin 40 dereceyi bulmasiyla birlikte yerli ve yabanci turistler solugu denizde aldi.

Mugla’da 11 gün süren yanginlarin ardindan hizli bir sekilde toparlanan Bodrum yeniden yerli ve yabanci turistlerin akinina ugradi. 170 bin nüfusluk ilçe Temmuz ayinda 1 milyonu askin turist agirlamisti. Agustos ayinda meydana gelen yanginlar hem Mugla, hem de Bodrum turizmini büyük ölçüde etkilemis turizmde yüzde 30 bir düsüs ve rezervasyon iptalleri gelmeye baslamisti. Yanginlarin bitmesinin ardindan hizli bir seklide toparlanan Bodrum’un nüfusu yeniden 1 milyona yaklasmaya basladi.

Sahillerden adim atacak yer kalmadi

Hava sicakliginin ani yükselisiyle birlikte yerli ve yabanci turistler sahillere akin etti. Yanginda bosalan sahiller yeniden doldu tasti. Ege’nin serin sularina kendilerini birakan yerli ve yanci turistler kavurucu sicaklardan, denize girerek serinlemeyi tercih etti.

Yerli turist turizmi kalkindirdi

Rixos Premium Bodrum Oteli Genel Müdürü Murat Gökmen, yerli turistin turizme büyük bir katkisi oldugunu ifade ederek, “Agustos ayi turizmin yüksek sezonudur. Agustos ayi basinda çok güzel bir ivme yakaladik, ancak çikan yanginlar sebebiyle rezervasyon iptalleri gelmeye basladi.

Satislarda bir duraksama oldu. Agustos ayinin 20’si itibariyle tekrardan ivme yukariya dogru çikmaya basladi.

Agustos ayini hedefledigimiz rakamlara yakin kapatacagiz insallah. Covid vakalarindaki artislarda turizmi etkiliyor. Insallah Eylül ayida Agustos ayi gibi iç pazarinda desteklemesiyle hedeflerimizi tutturacagimiza inaniyoruz. Bodrum özelinde iç pazarin popüler bir destinasyonu. Iç pazarin olmazsa olmazidir Bodrum. Rezervasyonlarin yüzde 30’u iç pazarla doluyor. Iç Pazar olmadan bizim para kazanma sansimiz yok. Iç Pazar bizim için önemliydi ve bunu yerine de getirdi. Yurt disindan özellikle Rusya ve Almanya üzerinden rezervasyonlar güzel gidiyor. Kapali olan pazarimiz var Ingiltere gibi. Onun da açilmasi bekleniyor yakin bir zamanda” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile