Mart ayının başlarından itibaren sofralarda yerini almaya başlayan kuşkonmaz, dünyanın birçok yerinde mart, nisan ve mayıs aylarında yetiştirilerek tüketiliyor. Folik asit ve vitamin içeriği ile afrodizyak özelliğiyle sıkça adından bahsettiren, antik çağlardan beri insanlar tarafından bilinen ve tüketilen kuşkonmazın, mart-mayıs ayları olarak bilinen hasat dönemi Nomad Gıda Tarım’ın yerli üretimiyle Eylül sonuna kadar uzadı.
“Vitamin bakımından oldukça zengin”
A, B1, B2, B6 ve C vitaminleri açısından zengin olan kuşkonmaz, lifli bir sebzedir. Folik asit, fosfor ve potasyum içerir. Kuşkonmaz bu içeriğiyle güçlübir idrar söktürücüdür. Kum döktürücü etkisi vardır. Gözlere de iyi gelir. Kalbi güçlendirme ve kanı temizleme özelliği olan kuşkonmaz, sindirimikolaylaştırır. Kuşkonmaz eski çağlardan beri afrodizyak olarak bilinir. Türkiye’deki en büyük üretim alanında kuşkonmaz yetiştiren Nomad Gıda Tarım, kuzeyi ve güneyi sıra dağlarla kapalı korunaklı Eskişehir’in Sarıcakaya Vadisi’nde erkenci ve uzun dönem bir üretim alarak kuşkonmaz mevsimini Eylül sonuna kadar uzatıyor. Üretimde “İyi Tarım Uygulamaları”nı seçen Nomad Tarım, bilinilirliği oldukça fazla olmasına rağmen ithalat maliyetlerinin yüksekliğiyle dolayısıyla lüks tüketim olarak algılanan kuşkonmazı Eskişehir-Laçin’deki bahçeden yerli üretimle uygun fiyata marketlerde ve semt pazarında satışa sunarak daha fazla kişiye ulaşmasını sağlıyor.
Yerli Üretimle Kuşkonmaz Eylül Sonuna Kadar Sofralarda
Avrupa’da kralların yemeği olarak bilinen kuşkonmaz Eskişehirli üreticiler sayesinde Eylül ayına kadar Türk halkına sunulmaya devam edecek.