Yerli Ve Milli Kütüphane Otomasyon Programi 2 Bin Okulda Kullaniliyor

Yerli Ve Milli Kütüphane Otomasyon Programi 2 Bin Okulda Kullaniliyor

Amasya’da Gümüshaciköy Ilçe Milli Egitim Müdürlügü AR-GE Biriminin gelistirdigi yerli ve milli kütüphane otomasyon programi 30 ilde 2 bine yakin okulda ücretsiz sekilde kullaniliyor.

Etiketlenerek kayit altina alinan kitaplar kütüphanelerin raf ve dolaplarina yerlestiriliyor. Faydalanan ögrenci ve ögretmenler ile kullanim istatistikleri kaydediliyor. Veriler kayip riskine karsin ayni zamanda kullanici hesabina yedekleniyor. Piyasada kullanilan ücretli programlara göre daha gelismis ve kolay kullanim ara yüzü olan programin veri kayiplarini da ortadan kaldirarak daha güvenli bir kullanim sundugunu belirten Gümüshaciköy Hasan Coci Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyati Ögretmeni Hasan Göktekin, “Daha önce kullandigimiz programda verileri kaybetmistik. Ciddi sikinti yasamistik. Bununla ilgili kütüphane otomasyon programinda tüm veriler ayni zamanda kullanici hesabina yedeklendigi için program çökse bile rahatlikla bu verilere ulasabiliyoruz. Ögrencileri programa manuel olarak ekleyebildigimiz gibi excel dosyasindan da bu verileri programa toplu olarak aktarabiliyoruz” dedi.



30 ildeki 2 bine yakin okulda kullaniliyor

Milli Egitim Bakanligi’nin uyguladigi ‘Kütüphanesiz Okul Kalmasin Projesi’ne destek olmayi amaçladiklarini anlatan Gümüshaciköy Ilçe Milli Egitim Müdürü Ercan Gültekin de, “Bu güne kadar ilimiz okullarinda ve Türkiye genelinde 30 ildeki 2 bine yakin okulumuzda kullanilan program ile ilgili olumlu dönütler almaktayiz. Bu program Gümüshaciköy Ilçe Milli Egitim Müdürlügü resmi internet sitesinden ücretsiz olarak temin edilebilir. Türkiye geneli tüm okullarimizda kütüphaneler Milli Egitim Bakanligimizdan, kütüphane otomasyon programi ise Gümüshaciköy Ilçe Milli Egitim Müdürlügümüzden” seklinde konustu.



Ücretsiz teknik destek saglaniyor

Okulda en fazla kitap okuyan sayisini tek tusla görebildikleri sistem sayesinde kitap almayan ögrencilerin takibinin yapilabilecegine deginen Gümüshaciköy Ilçe Milli Egitim Müdürlügü AR-GE Birimi Bilisim Teknolojileri Ögretmeni Veli Kurtçu ise, “4 yildir hizmet sunan programimiz ücretsiz. Herkes Gümüshaciköy Ilçe Milli Egitim Müdürlügü resmi internet sitesinden indirip rahatlikla kurarak kullanabilirler. Biz her türlü teknik destegi sagliyoruz. Bunun için de kesinlikle ücret talep etmiyoruz” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile