Yeryüzü Doktorlari, Somali'de 38 Bin Hastaya Sifa Dagitti

Yeryüzü Doktorlari, Somali'de 3 yil önce kurdugu saglik merkezinde 38 bin hastayi muayene etti.

Yeryüzü Doktorlarindan yapilan yazili açiklamada, 2011'deki kurakligin ardindan saglik hizmetlerinin verilmeye baslandigi ülkede çalismalarin 10. yilina girdigi kaydedildi.

Yeryüzü Doktorlarinin anne-çocuk sagligindan beslenmeye, saglik egitimlerinden kapasite gelistirmeye kadar farkli alanlarda onlarca proje ve operasyon gerçeklestirdigi kaydedilen açiklamada, baskent Mogadisu'da açilan saglik merkeziyle ülkedeki kisitli saglik hizmetlerinin yayginlastirilmasina gayret gösterildigi ifade edildi.

Açiklamada, "3 yil önce kurulan saglik merkezimiz bünyesinde Eylül 2021'e kadar 29 bin 395 birinci basamak muayene hizmeti, 8 bin 604 jinekoloji muayene hizmeti, 203 dogum hizmeti, 35 bin 274 kisiye ilaç destegi, 22 bin 207 kisiye laboratuvar hizmeti ve bin 651 kisiye ultrason hizmeti sagladik." bilgisi verildi.

Birlesmis Milletler Çocuklara Yardim Fonuyla (UNICEF) birlikte beslenme ve asi hizmetlerine de baslanacagini duyuran Yeryüzü Doktorlari, ülkedeki acil yardima muhtaç kisilerin çogunlugunun çocuk oldugunu hatirlatti.

Güvenlik sorunlari ve iç çatismalar nedeniyle 2,9 milyon kisinin yerinden oldugu ülkede, evini terk edenlerin birçogu baskent Mogadisu gibi sehirlerdeki derme çatma kamplarda yasam mücadelesi veriyor.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile