'Yesil Cami' Sarmasiklarina Kavustu

'Yesil Cami' Sarmasiklarina Kavustu

Adana’da baharin gelmesiyle birlikte duvarlari, kubbesi ve minaresini saran sarmasiklar nedeniyle ’Yesil Cami’ olarak anilan Köprüköy Camii, bu sene de yesil haline kavustu.

Merkez Yüregir ilçesi Köprülü Mahallesi Seyhan Nehri kiyisinda 1930 yilinda ibadete açilan Köprüköy Camii’ne, yaklasik 55 yil önce Gülek Bogazi’ndan getirilen bir kök sarmasik dikildi.

Aradan geçen yillar içinde o sarmasik yeni kökler saldi. Sarmasik, caminin duvarlari, kubbesi ve minaresini sardi. Cami yesile bürününce, adi da ’Yesil Cami’ olarak anilmaya baslandi. Caminin avlusu da begonya ve gül türlerinin yani sira lavanta, nar, nergis, defne ve gelin duvagi gibi çok sayida bitki türüyle botanik bahçesine döndü.

Hava sicakliginin yükselmeye basladigi kentte vatandaslar namaz saatleri disinda da camide vakit geçiriyor. Vatandaslara huzur veren cami, birçok dizi ve filmde de yer alarak ismini duyurmaya devam ediyor.

"Gül ve çiçek eksik olmuyor"

Ihlas Haber Ajansi’na konusan cami müezzini Ibrahim Aydin, "Bu sene de sarmasiklarimiz açti. Sarmasiklarin yani sira güllerimiz ve birçok çiçek türü de var. Yerli ve yabanci turistler sik sik buraya geliyorlar. Çok uzaklardan gelip fotograf çekiyorlar. Gelen kisiler caminin içerisini de geziyorlar. Böyle ziyaretçileri gördügümüz zaman çok mutlu oluyoruz. Burada zaman zaman 20’ye yakin çiçek türü oluyor. Burada hiçbir zaman gül ve çiçek eksik olmuyor" ifadelerini kullandi.

"Insanimiz ve camimiz çok güzel"

Cami cemaatinden Mustafa Durur ise herkesi camiye davet ederek, "Sarmasiklar kuruyor ama her sene tekrar kavusuyoruz. Burada oturanlar mahallemizin yerlisi ve bu güzellik ondan kaynaklaniyor. Burada çok güzel bir atmosfer var. Bir dönem muhtarlik yapmistim, internetten numarayi bulup beni arayan çok oldu. Buranin adresini soranlar oldu ve birçoguna fotograflarini yolladim. Burayi gelip görsünler mahallemiz, insanimiz ve camimiz çok güzel" diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile