Yeşil İnşaat Yapı Düzenleme Y & Y Gyo İle Birleşiyor

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Y ve Y Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın Yeşil İnşaat Yapı Düzenleme ile birleşme talebini onayladı.

14bin konutluk Innovia projesinin sahibi Yeşil İnşaat Yapı Düzenleme ve Pazarlama Tic. A.Ş, 1997 yılında gayrimenkullere, gayrimenkul projelerine, gayrimenkule dayalı haklara, sermaye piyasası araçlarına ve sermaye piyasalarına yatırım yapmak üzere kurulan portföy yönetim şirketi olan Y&Y Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. ile birleşiyor.
Y ve Y Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.'nin (Y&Y GYO) Yeşil İnşaat Yapı Düzenleme ve Pazarlama Tic. A.Ş' yi devralma suretiyle SPK tarafından onaylanan bu birleşme ile Y&Y GYO çatısı altına giren Yeşil İnşaat Yapı Düzenleme A.Ş bundan sonra çalışmalarına Y&Y GYO olarak devam edecek. Böylelikle, Innovia, bu birleşme ile Y&Y GYO çatısı altına giriyor.
Y&Y Yönetim Kurulu Başkanı Engin Yeşil, SPK'nn birleşme kabul kararı ile YYGYO'nun ileriye donuk yeni konut projeleri geliştirmede onunu açtığı ve dolayısıyla hem yatırımcıların ve hem de ülke için bu kararın çok doğru olduğunu düşündüğünü belirtti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile