Yeşil Nilüfer Haftası Başladı

Nilüfer Belediyesi tarafından bu yıl 7'ncisi düzenlenen 'Yeşil Nilüfer Haftası', Fatih Sultan Mehmet Bulvarı üzerinde çok sayıda öğrencinin katıldığı coşkulu bir programla kutlandı.

Nilüfer Belediyesi, Nilüfer Kent Konseyi, İl Çevre Orman Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle organize edilen '7. Yeşil Nilüfer Haftası' kutlamaları start aldı. İl Çevre Orman Müdürlüğü önünde düzenlenen törene çok sayıda okuldan öğrenci katıldı. 'Otomobilsiz kent günü' temasının işlendiği programın ilk gününde renkli görüntüler ortaya çıktı.
Törenin açılışında konuşan İl Çevre Orman Müdürü Rahmi Bayrak, çevrenin korunmasında gelecek neslin rolünün büyük olduğunu vurgulayarak, çocuklara tavsiyelerde bulundu. Yeşil Bursa'nın korunması gerektiğini ifade eden Bayrak, bu konuda toplumun her kesimine görev düştüğünü dile getirdi.
Konuşmaların ardından Çevre Orman Müdürlüğü yetkilileri ve öğrenciler, FSM Bulvarı'nda araçların egzoz emisyon testlerinin kontrollerini yaptılar. Ardından yaklaşık 10 dakika trafiğe kapatılan yol üzerine öğrenciler yerlere daha yeşil Nilüfer için çeşitli yazılar yazarak resimler çizdi.
Trafiğe kapatılan yolda öğrenciler top oynayıp ip atladı. Tören sonunda öğrenciler yol üzerindeki çöpleri de toplayarak çevreye sahip çıkılması için büyüklere mesaj verdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile