Yeşil sahaların ihtiyar delikanlıları Kazakistan'da top koşturuyor

Kazakistan'da birçok alanda adlarından başarı ile söz ettiren Türk işadamları, futbol alanında da iddialı. Kazakistan'ın eski başkenti Almatı'da b

Kazakistan'da birçok alanda adlarından başarı ile söz ettiren Türk işadamları, futbol alanında da iddialı. Kazakistan'ın eski başkenti Almatı'da bulunan Türk işadamları oluşturdukları futbol takımı ile Kazakistan Veteran Ligi'nde mücadele ediyor.

40 yaş üstü futbolcuların oluşturduğu takımların mücadele ettiği ligde bir de Türk takımının olması lige renk katıyor. Onursal başkanlığını Kazakistan Türk İşadamları Derneği (KATİAD) Başkanı Zeki Pilge'nin yaptığı 'KATİAD Veteran Takımı 'lige başladığı ilk sezonda galibiyet yüzü görmeden sonuncu sırada bitirse de bu sezon oynadığı 27 maçta 16 mağlubiyet, 9 galibiyet ve 2 beraberlikle 10. sırada bulunuyor.

Almatı Futbol Federasyonu'nun yönetim ve gözetiminde oynanan maçların profesyonel maçlardan tek eksiği maçların 40'ar dakikadan 80 dakika oynanması. Almatı Futbol Federasyonu'nun görevlendirdiği resmi 3 hakem tarafından ve uluslararası kurallara göre oynanan maçlarda gözlemci hakemlerde bulunuyor.

Cihan Haber Ajansı'na(Cihan) konuşan takım kaptanı Selçuk Yüce, takımda oynayan futbolcuların çoğunluğunun Almatı'da görev yapan Türk yönetici ve işadamlarından oluştuğunu belirtiyor. Yüce, rakiplerinin çok güçlü olduğunu ve maçların kıran kırana geçtiğini ifade ediyor.

Lige çok farkı heyecan ve renk kattıklarını ifade eden Yüce, ilk sezon oynadıkları ilk 3 maçta toplam 50 gol yediklerini ve rekor kırdıklarını gülerek anlatan Yüce, sonraki sezon ve maçlarda takımın toparlandığını ve kendine geldiğini vurguluyor.

Kazak futbolu hakkında da değerlendirmede bulunan Selçuk Yüce, Kazak futbolunun gelişiminin Türkiye'deki sürecin benzerini yaşadığına dikkat çekerek, önümüzdeki yıllarda Kazakistan futbolunun hak ettiği yeri alacağına inandığının altını çiziyor.

Kazakistan Futbol Takımının başında Türk bir çalıştırıcı görmek istediklerini de sözlerine ekleyen Selçuk Yüce, bu ülkede çok başarılı futbolcuların olduğuna dikkat çekiyor.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile