Yesil Sol Parti Milletvekili Adayinin Davasi Ileri Bir Tarihe Erteledi

Yesil Sol Parti Milletvekili Adayinin Davasi Ileri Bir Tarihe Erteledi

Eskisehir’de silahli terör örgütüne üye olmak suçundan yargilanan Yesil Sol Parti Eskisehir 3’üncü sira milletvekili adayi Muslum Koyun’un davasi dosyadaki eksiklerin giderilmesi için ileri bir tarihe erteledi.

3 Mayis 2023 tarihinde Eskisehir Cumhuriyet Bassavciligi koordinesinde Eskisehir merkezli 8 ilde es zamanli gerçeklestirilen operasyonda MLKP terör örgütü üyesi 6’si kadin 10 süpheli gözaltina alindi. Eskisehir, Istanbul, Ankara, Izmir, Isparta, Hatay, Kayseri ile Çanakkale’de düzenlenen es zamanli operasyonlarda yakalanan 10 süpheli, emniyetteki islemlerinin ardindan adliyeye sevk edildi. Savcilik ifadelerinin ardindan sulh ceza hâkimligine sevk edilen süphelilerden Yesil Sol Parti Eskisehir 3’üncü sira milletvekili adayi Muslum Koyun tutuklandi. ‘Terör örgütüne üye olmak’ suçu çerçevesinde tutuklanan Muslum Koyun, cezaevine gönderilmisti.

Silahli terör örgütüne üye olmak suçundan yargilanan Muslum Koyun’un davasi Eskisehir 2. Agir Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Durusmada tutuklu sanik Muslum Koyun salonda hazir edildi. Durusmada savunma yapan Muslum Koyun, “Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu örgütlenme eleman kazandirma gibi terimler illegal örgütlere katilmak gibi anlasilmistir, ama aslinda dernege üye toplanma amaciyla yapilmistir. Dernekle alakali verdigim raporlama illegal örgütlerle alakasi yoktur. Dernegin topladigi paralarla örgütleri besledigini kabul etmiyorum. Mezar anmalarinda mensup olduklari örgütlerden dolayi degil sosyalizme verdigi destekten dolayi ziyaret ediyoruz, aniyoruz. Atili suçu kabul etmiyorum beraatimi talep ediyorum. SGDF ve diger derneklerin herhangi bir terör örgütü ile baglantili degil. Yapilan operasyonlarda ölen ve yaralananlari sosyalist olduklari için dogru bulmuyoruz. Sosyalist oldugu için örgütler ile baglantili oldugu için degil"dedi.

Taniklar Ses ve Görüntü Bilisim Sistemi (SEGBIS) ile durusmaya katildi.

Mahkeme heyeti dosyadaki eksiklerin giderilmesi için davayi 24 Ekim’e erteledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile