Yesil Ve Gelecegin Sehirleri Projesi'nde Antalya Pilot Il Seçildi

Yesil Ve Gelecegin Sehirleri Projesi'nde Antalya Pilot Il Seçildi

Dünya Bankasi ve Iller Bankasi isbirligiyle hazirlanan “Yesil ve Gelecegin Sehirleri Projesi” çerçevesinde Antalya pilot il seçildi. Proje çerçevesinde çevre ve doga dostu projeleriyle dikkat çeken Antalya Büyüksehir Belediyesi’nin iklim degisikligiyle ilgili mücadelesine destek verilmesi ve belediyenin bu yönde teknik kapasitesinin artirilmasi hedefleniyor.

Dünya Bankasi Sürdürülebilir Sehirler Küresel Platform Yöneticisi Xueman Wang, Iller Bankasi Uluslararasi Iliskiler Daire Baskanligi Teknik Uzman Firat Sevilgen ve Ayfer Karaalp ile Dünya Bankasi Kentsel Kalkinma Uzmani Ahmet Kindap “Yesil ve Gelecegin Sehirleri Projesi” çerçevesinde Konya ile birlikte pilot il seçilmesi nedeniyle Antalya Büyüksehir Belediye Baskani Muhittin Böcek’i ziyaret etti. Ziyarette proje çerçevesinde Antalya Büyüksehir Belediyesi ile yapilacak isbirligi çalismalari ele alindi. Iklime dirençli, çevre ve doga dostu bir Antalya için isbirligi ile yürütülecek çalismalar planlandi.

Antalya Büyüksehir Belediyesi’nin çevre ve iklim degisikligi hassasiyetine dikkat çeken Baskan Muhittin Böcek, belediyenin çevre ve doga dostu çalismalariyla bugüne kadar ülke ve dünya çapinda 17 ödül aldigini söyledi.

Böcek, Baskanlar Sözlesmesi’ne üye olan Antalya Büyüksehir Belediyesi’nin Sürdürülebilir Enerji ve Iklim Eylem Planini hazirlayarak 2050 yili için nötr karbon hedefini deklare ettigini ifade etti.

Baskan Böcek Iller Bankasi ve Dünya Bankasi ile birlikte iklim degisikligi de dahil olmak üzere çevre ile ilgili anlamda daha yesil ve güzel bir Antalya için çalisacak olmaktan mutluluk duydugunu belirtti.

Antalya Büyüksehir Belediyesi’nin kenti ziyaret edenlerle birlikte 25 milyon misafirin havasi, suyu, aritmasi, yolu, alt yapisi, temizligi ile ilgilendigini söyleyen Baskan Böcek, “Gelecekle ilgili yesili, dogayi, çevreyi korumak önemli. Bundan sonra da hem Iller Bankasi hem Dünya Bankasi ile birlikte iklim degisikligi dahil olmak üzere çevre ile ilgili anlamda daha yesil ve güzel bir Antalya için hep birlikte çalisacagiz” diye konustu.



“Basarili projeler gerçeklestirdik”

Antalya ile ilgili uzun süredir çalistiklarini belirten Dünya Bankasi Kentsel Kalkinma Uzmani Ahmet Kindap ise bugüne kadar Antalya Büyüksehir Belediyesi ile birçok basarili proje gerçeklestirdiklerini söyledi.

Yeni projede de Antalya’nin pilot illerden biri seçilmesinden mutluluk duyduklarini belirten Kindap, “Yeni bir uygulamaya basladiginiz zaman bu konuda hazirlikli olunmasi, kapasitenin ve istegin olmasi bizim için çok önemli. Antalya Büyüksehir Belediyesi’nin iklim degisikligiyle ilgili basarili çalismalari var. ASAT ve ALDAS’tan da güzel sunumlar aldik. Iklim degisikligiyle mücadele, iklim degisikligine adaptasyon sadece tek bir sektörle olmuyor. Belediyemizin diger birimlerinin de sürece entegre olmasi bizim için çok önemli” dedi.



Heyetle teknik toplanti yapildi

Ziyaretin ardindan Baskan Muhittin Böcek, Antalya Büyüksehir Belediyesi Bas Danismani Cem Oguz, Baskan Danismani Lokman Atasoy, Genel Sekreter Yardimcisi Ramazan Demir, ASAT Genel Müdürü Ibrahim Kurt, ALDAS Genel Müdürü Kivanç Kuzay’in da katilimiyla Dünya Bankasi ve Iller Bankasi heyetiyle teknik detaylari içeren toplanti yapildi. Isbirligi ile yapilacak çalismalar planlandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile