Yeşilçam'ın Ustaları Bursalılarla Buluşacak

Osmangazi Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Türk Sinema Şenliği, pek çok ünlü sanatçıyı hayranlarıyla buluşturacak.

  Osmangazi Belediyesi ' nce ilki 7 ay önce düzenlenen ve sinemaseverlerden büyük ilgi gören Türk Sinema Şenliği ' nin ikincisi , 5-11 Temmuz 2010 tarihleri arasında Yer Kapı Surları ve Akpınar Kültür Merkezi ' nde yapılacak . Ediz Hun , Eşref Kolçak , Murat Soydan , Yılmaz Köksal , Engin Çağlar , Nuri Alço , Yavuz Karakaş , Rahmi Altur , Ali Sürmeli , Bora Sivri , Selda Alkor , Perihan Savaş , Nilüfer Aydan , Devlet Devrim , Aysun Güzen , Nihal Menzin ve Ufuk Kaplan gibi ünlü oyuncuların yanı sıra , SESAM Başkanı Yılmaz
Atadeniz , yönetmenler Şahin Gök , Ertem Göreç ve Mehmet Güleryüz sinemaseverlerle bir araya gelecek . Vatandaşlar , idolleri olan Yeşilçam ' ın ustalarıyla birlikte açık havada film izleyerek tarihi bir yolculuğa çıkacak .
Türkiye Sinema Eserleri Sahipleri Meslek Birliği ' ni ( SESAM ) temsilen ünlü oyuncu Engin Çağlar , sinema tarihçisi Vadullah Taş ve Yeşilçam ' ın çınarlarından Eşref Kolçak ile birlikte bir basın toplantısı düzenleyen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar , " Geçen yıl ilkini düzenlediğimiz şenlikte birbirinden değerli filmleri , bunlarda rol almış sanatçılarla birlikte izlemek Bursalı sinemaseverleri heyecanlandırdı . Bu durum doğru bir iş yaptığımızı ortaya koydu . Geleneksel hale getirdiğimiz şenliği bu yıl
daha geniş çaplı gerçekleştiriyoruz . Ayrıca şenlikler kapsamında film gösteriminin bir ayağını Yer Kapı Surları ' nda açık havada gerçekleştireceğiz . Böylece sinemaseverler burada gösterilecek filmleri yazlık sinema tadında izleyecek " dedi .
Şenliklerin bu yıl aralık yerine temmuz ayında gerçekleştirildiğini ifade eden Başkan Dündar , " Bu yıl sinema söyleşileri yapılacak . Sinema tarihçisi Vadullah Taş , oyuncu Engin Çağlar ve ilk Türk senaristi Safa Önal sinemaseverlerle bir araya gelecek . Şenliklerin kapanışı Belkıs Özener ' in vereceği keyifli bir konserle yapılacak . Özener Türk sinemasının dillerden düşmeyen şarkılarını söyleyecek " diye konuştu .
Engin Çağlar ise , Türk sinemasına 40 yıldan fazla emek verdiğini ifade ederek , " Pazartesi oyuncularla bir tören düzenleyeceğiz . Bu şenliğe Türkiye ' deki bütün şenliklerden daha fazla ilgi olacak . Bursa ' nın avantajı İstanbul ' a çok yakın olmasıdır . Şenlikte gösterilen filmleri 6 binden fazla Türk filmi arasından özenle seçtik . Film kadrosundaki ünlü sanatçılar halkın karşısına çıkıp unutulmaz dakikalar yaşayacak " dedi .
Ünlü sanatçı Eşref Kolçak da 29 yıldır düzenlenen şenliklere kendisini çağırmayanlara sadece sitem ettiğini kaydetti . Başkan Dündar ' a şenliğe kendisini davet ettiği için teşekkür eden Kolçak , Türk sinemasının layık olduğu yere getirilmemesinden yakındı . Vadullah Taş ise şenliklerin tarihle sanatı bütünleştirdiğini ifade ederek , " Orhan Gencebay Filmlerini Anlatıyor " adlı son kitabını Başkan Dündar ' a hediye etti .
Unutulmaz filmleri oyuncu ve yönetmenleriyle birlikte sinemaseverlerle buluşturan şenlikte ' Hicran Sokağı ' , ' Ankara Ekspresi ' , ' Öksüz ' , ' İnleyen Nağmeler ' , ' Senede Bir Gün ' , ' Korkusuz Kabadayı ' ve ' Sevmek ' adlı filmler gösterilecek .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile