İkincisi gerçekleştirilen festivalin başlaması dolayısıyla Trabzon Valiliği önünde tören düzenlendi . Törene , Türkiye ' nin 39 ilindeki güzel sanatlar ve spor lisesinden öğretmen , öğrenci ve veliler katıldı . 22 Mayıs ' ta sona erecek festival süresince öğrenciler , Trabzon ' daki tarihi ve turistik yerleri gezerek canlı çizim çalışması yapacak .
Trabzon Valisi Kızılcık festival dolayısıyla Trabzon Milli Eğitim Müdür Vekili Süleyman Çakar ile diğer illerden gelen öğretmen , okul yöneticisi ve öğrencileri makamında kabul etti . Trabzon ' un ve bölgenin çok güzel bir coğrafyası bulunduğunu belirten Kızılcık , " Trabzon içinde ayrı bir medeniyeti görmek mümkün . Bu önemli medeniyet merkezinin tüm insanlık tarafından görülmesi özellikle sanatla , incelikle uğraşan gençler tarafından görülmesi çok önemli . " dedi .
Trabzon ' un tarihi geçmişi ve kültürel değerlerinin üzerinde ki toz bulutunu kaldıracaklarını kaydeden Kızılcık , " Siz ülkemizin geleceği gençlerin Trabzon ' umuzu görmesi , şehrimizin kültürel birikimini , tarihi ve doğal güzelliklerini tanıması bizim için çok önemli . Sizlerin buralarda yapacağı çalışmaların şehrimizin tanıtımına katkıda bulunacağına inanıyorum . " şeklinde konuştu .



















