Yesilhisar, Yahyali, Kocasinan'da Kayisi Kalmadi

Yesilhisar, Yahyali, Kocasinan'da Kayisi Kalmadi

Kayseri Ziraat Odalari Il Koordinasyon Kurulu Baskani Abdulkadir Günes, sehirde son 15 gündür güzel yagis oldugunu ve çiftçileri mutlu ettigini söyledi. Günes ayrica, geçtigimiz hafta havalarin soguk olmasindan dolayi kayisilari don vurdugunu ve Yesilhisar, Yahyali, Kocasinan’da hemen hemen kayisinin kalmadigini aktardi.

Kayseri’de son 15 günde yagan yagislar çiftçileri memnun etti. Umduklari yagisi topragin aldigini kaydeden Kayseri Ziraat Odalari Il Koordinasyon Kurulu Baskani Abdulkadir Günes; "Allah’a çok sükür Kayseri’mizde son 15 gündür güzel yagislar var. Bu yagislardan çiftçilerimiz memnun. Barajlarin doluluk oranlari yavas yavas yükseliyor. Umdugumuz ve bekledigimiz yagis geldi. Çiftçi gübresini atti ve atmaya devam ediyor. Yagislardan dolayi bir sikintimiz yok" dedi.

"Yesilhisar, Yahyali, Kocasinan’da kayisi kalmadi"

Baharin erken gelmesi nedeniyle çiçek açan kayisi agaçlarina don vurdugunun altini çizen Baskan Günes; "Bahar erken geldi. Bundan dolayi da kayisilar erken açti. Özellikle Yesilhisar, Yahyali ve Kocasinan bölgesindeki çiçek açan meyveleri soguk vurdu. Tabi ki kapama bahçe yapanlar, bu isi ticari amaçli yapanlar bununla ilgili sigortalarini yaptiriyorlar. Bunlar sigortadan faydalanir. Sigorta yaptirmayanlar ise bundan faydalanamaz. Kayisi bu bölgelerde hemen hemen hiç kalmadi. Tamamini soguk aldi. Diger taraftan ekinlerimizde bir zarar yok. Soguktan etkilenmedik. Havalar tam istedigimiz gibi güzel gidiyor. Insallah bundan sonrada Nisan yagmurlari devam eder. Çiftçimiz zaten bu yagmurlari bekliyordu. Mart ayinin basi gibi bir kuraklik endisemiz vardi. Ancak son 15 gündür yagislar güzel. Insallah bir sikinti yasamayiz" ifadelerini kullandi.

"Çiftçiler üretimde herhangi bir sikinti yasamiyor"

Çiftçilerin ürün ekimine basladigini da sözlerine ekleyen Baskan Abdulkadir Günes; "Çiftçilerimiz ürünlerini ekmeye basladilar. Özellikle baharda ekilecek ürünler arasinda nohut, mercimek, yazlik arpa, aspir, ayçiçegi ve pancar bunlarin ekimine baslamistik. Yagmurlardan dolayi ara verdik. Önemli olan üretmektir. Çiftçilerimiz üretmede herhangi bir sikinti yasamiyorlar. Ürünlerimiz çok sükür para ediyor. Bu konuda bir sikintimiz yok. Devletimizim verdigi destekler zamaninda ödeniyor. Çiftçilerimiz tamamen desteklerini aldilar. Et fiyatlari biraz yüksek. Besicilerimiz bu fiyatlarla para kazaniyor ama tekrardan yerine koydugu zaman çok büyük maliyet oluyor. Bu biraz sikintili. Insanlar hayvan kestirdikleri zaman yerine hayvan koyalim mi? Koymayalim mi? Diye düsünüyorlar. Bu konuda tereddüt yasiyorlar. Insallah düzelir. Üretmeye devam edecegiz. Devlet için millet için dis devletlere Türkiye’nin muhtaç olmamasi için üretmeye devam edecegiz. Insallah 2023 yili çiftçimize büyük bereket getiren bir yil olur. Beklentilerimiz bu yönde" diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile