Bursa ve Türkiye'de kalite kirliliğinin önüne geçmek adına çeşitli çalışmalar yaptıklarını kaydeden Karaman, özel sektör kuruluşları, kamu kurum ve kuruluşları ve sivil toplum kuruluşların da kalite anlayışının yaygınlaşması, kalite bilincinin geliştirilmesi ve benimsenmesi adına projeler ürettiklerini dile getirdi. Bu kapsamda 16 devlet okulunda kalite arttırılması konusunda çalışmalar yaptıklarını dile getiren Karaman, "Nilüfer Sosyal Sorumluluk Projemiz ile 16 devlet okulunda kalite çalışması yaptık. Bu okullardan Türk Standartları Enstitüsü'nden belge almaları konusunda destek verdik. Aynı zamanda öğretmenlere ve öğrencilere kalite, tüketici hakları, kalitenin önemi ve sağladığı faydalar noktasında eğitimler verdik. Devlet okullarımızın hepsi bir bedel ödemeden bu hizmeti bizden aldılar. Önümüzdeki yıl hedefimiz 50 devlet okuluna bu hizmeti vermek." dedi.
Domuz gribi salgınından önce söz konusu okullarda öğrencilere yönelik hijyen eğitimi verdiklerini de dile getiren Karaman, UNİCEF tarafından projelerinin Türkiye'de 180 ilçeye örnek gösterildiğini ifade etti. Karaman yürüttükleri bu projeler vesilesiyle Vali Şahabettin Harput'tan teşekkür belgesi aldıklarını ve bunun Türkiye'de ilk olduğunu da sözlerine ekledi.
Yapılan çalışmalar hakkında birinci ağızdan bilgi alan Yeşilova, Kalite Birliği Derneği'nin Bursa'ya kattığı değerin farkında olduklarını ve derneğinin faaliyetlerinin takipçisi olacaklarını kaydetti. Ürettikleri projeler nedeniyle Kalite Birliği Derneği'ni kutlayan Yeşilova Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali İhsan Yeşilova da derneğin farklı bir yaklaşımla Bursa ve Türkiye'ye heyecan kattığının altını çizdi. Yeşilova, "Hem hizmet açısından, hem de ekonomik açıdan kamunun ürettiğiniz projelere gerçekten çok ihtiyacı var. Hepimizin ülkemize karşı bir borcu var ve bu kapsam da ürettiğiniz projelerle bunu yerine getirmeye çalıştığınız için sizi tebrik ediyorum." şeklinde konuştu.