Yesilyurt'a Saglam Ve Modern Binalar Insa Ediliyor

Yesilyurt'a Saglam Ve Modern Binalar Insa Ediliyor

Turgut Özal Mahallesinde yapimi devam eden Kentsel Dönüsüm Binalarini inceleyen Malatya’nin Yesilyurt Belediye Baskani Mehmet Çinar, “Yesilyurt Belediyemizin kendi öz kaynaklari ve gücüyle kentimize modern, saglam ve depreme dayanikli konutlar insa ederek, ilçemize yeni bir yasam alani daha kazandiracagiz” dedi.

24 Ocak 2020’de meydana gelen Elazig merkezli olan ve Malatya’yi da büyük oranda etkileyen depreminin ardindan yapilan teknik incelemelerin neticesinde depreme dayaniksiz oldugu tespit edilen Turgut Özal Mahallesindeki rezerv yapi alani içerisindeki binalarin yikilmasindan sonra Yesilyurt Belediyesinin kendi öz kaynaklari ve bütçesiyle yapimina baslanan Kentsel Dönüsüm Binalari hizla yükseliyor.

Malatya’nin birinci derece deprem kusaginda yer almasi nedeniyle Yesilyurt Ilçesinde ki afet risklerinin etkin bir sekilde bertaraf edilmesi için kentsel dönüsüm projelerine büyük bir önem veren Yesilyurt Belediye Baskani Mehmet Çinar, dört ayri binada toplam 168 daire ile 10 adet isyerinin yer aldigi Turgut Özal Mahallesindeki Kentsel Dönüsüm Binalarini sik sik ziyaret ederek, insaat çalismalarini yerinde incelemeye devam ediyor.

Kentsel dönüsüm konutlarini inceleyen Yesilyurt Belediye Baskani Mehmet Çinar, Hoca Ahmet Yesevi Mahallesindeki kentsel dönüsüm binalarindan sonra Turgut Özal Mahallesinde hizmete sunulacak yeni konutlarla Yesilyurt Ilçesindeki saglam, güvenilir ve depreme dayanikli yasam alanlarina bir yenisini daha ekleyeceklerini söyledi.

Turgut Özal Mahallesindeki Kentsel Dönüsüm Binalarini Yesilyurt Belediyesinin kendi öz kaynaklari ve bütçesiyle yaptiklarini hatirlatan Çinar, “ 24 Ocak 2020’de yasadigimiz deprem felaketinin ardindan yapilan teknik incelemelerden sonra yikilmalarina karar verilen Turgut Özal Mahallesi rezerv yapi alani içerisindeki binalarin yerlerine yeni bir yasam alani insa ediyoruz. Belediyemizin kendi öz kaynaklari ve bütçesiyle insaati devam eden konutlarimizin yani sira sosyal ve sportif alanlarimizla, yesil alan ve çocuk oyun alanlarimizla birlikte Yesilyurt’umuza yakisacak, vatandaslarimizin huzur ve güven içerisinde yasayacaklari güzel bir eseri bugünden gelecege emanet edecegiz. Bu bölgemizde depreme dayaniksiz, muhtemel bir depremde yikilabilecek durumda olan evlerimizin yerine saglam ve kaliteli konutlar insa ediyoruz. Yaklasik bir yil önce baslattigimiz imalat ve insaat çalismalarimiz planlandigi gibi, hizli bir sekilde ilerliyor. Binalarimizdan ikisi tamamlanirken, diger ikisinin de temel kazilarinin ardindan teknik donatilari yapiliyor.168 daire ve 10 isyerinden olusan buradaki yeni yasam alanlarimiz, kentsel dönüsüm yatirimlarina örnek gösterilecek çok kiymetli bir eser olacaktir, bizler buna yürekten inaniyoruz. Yesilyurt’umuza ve hemsehrilerimiz her seyin en güzeli layiktir. Kaliteli ve modern yatirimlarimiza bir yenisini daha eklemek için planli ve ciddi çalisiyoruz” seklinde konustu.

Yesilyurt’ta kentsel dönüsüm projelerini yayginlastiracaklarini vurgulayan Çinar, “Belediye olarak bir yandan buradaki konutlarin yapimiyla ilgilenirken diger taraftan ilçemizin farkli bölgelerinde kentsel dönüsüm yatirimlarinda bulunmak içinde çalismalarimiz ve görüsmelerimiz çok yogun devam ediyor. 24 Ocak depreminden sonra üzerinde yogunlastigimiz kentsel tasarim projelerimizi hayata geçirmek içinde planli ve sistemli çalisiyoruz. Ilçemizde yeni yatirimlarla yenilenmesi ve güçlendirilmesi gereken bölgelerimiz var, buralari da kentsel dönüsüm projeleriyle daha nezih, daha yasanabilir ve modern bir görüntüye kavusturmayi hedefliyoruz. Kentsel dönüsüme ihtiyaci olan mahallelerimizin imar planlarinin yapilmasi, planlama süreçlerinin takip edilmesi, yeni plan önerilerinin olusturulmasi, mahalle sakinleriyle istisareler, ruhsatlandirma ve ardindan yapilacak ihale süreçleri gibi tüm asamalari planli bir sekilde yürütmekteyiz. Kentsel dönüsümde özellikle mahalle sakinlerinin memnuniyetini almak, onlarin destegini almak bizim için çok önemlidir. Projenin ilk asamasindan son asamasina kadar mahalle muhtarlarimiz ve mahalle sakinlerimizle koordineli ve uyum içerisinde çalismak, birlikte hareket etmek bizim ilk önceligimizdir. Kentsel dönüsüm yatirimlariyla ilçemizin farkli bölgelerinde alternatif yeni yasam alanlari kurup, cazibe merkezlerimizin sayisini hizla artiracagiz. Depreme dayanikli, saglam ve güçlü konutlarimizin sayisini hizla artirip, hemsehrilerimizin huzurlu ve saglikli alanlarda yasamalarina destek vermis olacagiz. Ilçemiz için durmadan, dinlenmeden çalismaya devam ediyoruz” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile