Yesilyurt Belediye Meclisi Mayis Ayi Toplantisini Yapti

Yesilyurt Belediye Meclisi Mayis Ayi Toplantisini Yapti

Yesilyurt Belediye Baskani Prof. Dr. Ilhan Geçit Baskanliginda toplanarak Mayis Ayi Toplantisini gerçeklestiren Yesilyurt Belediye Meclisi, yerinde dönüsüm için yapilacak basvurularda uyulmasi gereken kurallari belirleyerek karara bagladi.

Yesilyurt Belediyesi Yeni Hizmet Binasi Meclis Salonunda saygi durusu ve Istiklal Marsinin okunmasiyla baslayan toplantida, açilis ve yoklamanin ardindan ilk olarak 08 Nisan 2024 Tarihli Meclis Toplantisinin karar özeti oy birligiyle kabul edildi.

Agirlikla imar maddelerinin görüsülüp karara baglandigi toplantida, 6 Subat 2023 tarihinde meydana gelen ‘asrin felaketi’ büyük depremlerin ardindan hem yaralarin sarilmasi hem de yerinde dönüsüm süreçlerinin desteklenmesi amaciyla ‘7452 sayili Olaganüstü Hal Kanunu’ kapsaminda ‘Yerlesme ve Yapilasmaya’ iliskin Cumhurbaskanligi Kararnamesi ile yerinde dönüsüm için yapilan basvurularda; uyulmasi gereken kurallara dair Imar Komisyonu tarafindan hazirlanan rapor görüsülüp onaylandi.

Toplantida ayrica Imar Komisyonu tarafindan hazirlanan; Yesilyurt Ilçe sinirlarindaki Cemal Gürsel Mahallesi 7. etap 1/1000 Ölçekli Revizyon Uygulama Imar Planina plan notu eklenmesi talebi, Asagibaglar Mahallesi 8. etap 1/1000 Ölçekli Revizyon Uygulama Imar Planina plan notu eklenmesi talebi, Tecde ve Çilesiz Mahallesi 9. etap 1/1000 Ölçekli Revizyon Uygulama Imar Planina Plan notu eklenmesi talebi, Bostanbasi Mahallesi 13. etap 1/1000 Ölçekli Revizyon Uygulama Imar Planina Plan notu eklenmesi talebi, Bostanbasi Mahallesi 14. etap 1/1000 Ölçekli Revizyon Uygulama Imar Planina Plan notu eklenmesi talebi ile Mollakasim Mahallesinde ki plansiz alanlarda imar plani talebine yönelik raporlar onaylanirken, Cevatpasa-Karakavak Mahallelerini kapsayan alanda yapilan ve askida olan 23. etap 1/1000 Ölçekli Revizyon Uygulama Imar Planina yapilan itirazlar ise reddedildi.

Belediyeye ait iki alan Malatya Il Saglik Müdürlügü’ne bedelsiz tahsis edildi

Yesilyurt Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlügü tarafindan hazirlanan 2023 Yili Mali Yil Kesin Hesap Tasdiki ise yapilan görüsmelerin ardindan onaylanirken, tapuda Yesilyurt Ilçe sinirlarinda yer alan Haci Abdi Mahallesi ile Yesiltepe Seyran Mahallesinde bulunan park alanina ‘Aile Saglik Merkezleri’ yapilmasi için ilgili park alanlarinin 10 yil süreyle Malatya Il Saglik Müdürlügüne bedelsiz tahsis edilmesine dair hazirlanan gündem maddesi ise kabul edildi.

Toplantida ayrica 10 madde Imar Komisyonuna havale edilirken, alti madde ise bir sonraki toplantida görüsülmek üzere ertelendi.

Yogun bir gündemle Mayis Ayi Toplantisini tamamlayan Yesilyurt Belediye Meclisi, 05 Haziran 2024 Çarsamba günü saat 14:00’de toplanarak Haziran Ayi Toplantisini gerçeklestirecek.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile