'Yesilyurt Çocuk Kitaplari' Festivali Basladi

'Yesilyurt Çocuk Kitaplari' Festivali Basladi

Yesilyurt Belediyesinin ev sahipliginde, Yesilyurt Ilçe Milli Egitim Müdürlügünün destekleriyle düzenlenen, 30’dan fazla yayinevi ile çok sayida yazarin katildigi ‘Yesilyurt Çocuk Kitaplari’ Festivali renkli ve cosku dolu geçen açilis töreniyle kapilarini çocuklara açti. 6 Kasim’a kadar açik kalacak olan festivalde söylesiler, çocuk tiyatrolari, konserler ve animasyon gösterileri de yer alacak.

Yesilyurt Belediyesi ile Yesilyurt Ilçe Milli Egitim Müdürlügü isbirligiyle, 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami kutlamalarina destek vermek amaciyla düzenlenen ‘Yesilyurt Çocuk Kitaplari’ Festivali için Malatya Park AVM’nin arka kisminda özel bir platform olusturuldu.

Türkiye’nin farkli kentlerinden davet edilen 30’dan fazla yayinevi ile çok sayida yazarin katildigi, çocuklara yönelik tiyatro gösterileri, konserler, sirk ve animasyon gösterilerinin yer aldigi festivalin açilis programi ise renkli anlara sahne oldu.

Halk Oyunlari ekibinin gösterisi ve çalisan çocuk sarkilariyla senlik havasinda baslayan festivalde çocuklar için kagit ve yüz boyama masalari kurulurken, ayak tenisi alani, dart ve curling alanlari ise büyük ilgi gördü. Etkinliklerine katilanlara Yesilyurt Belediyesi ekipleri tarafindan kayisi çekirdegi kahvesi ve çay ikram edilirken, çocuklara ise balon ve seker ikramlarinda bulunuldu. Çocuklar güzel bir havada gerçeklesen etkinliklerde doyasiya eglenip, keyif dolu anlar yasadilar.

Yesilyurt Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlügü ekipleri tarafindan düzenlenen bilgi yarismasi ise büyük bir heyecana sahne oldu. Sorulara dogru cevap verenlere kitap çekleri hediye edildi.

Türk Bayraklari ve balonlarla süslenen Malatya Park AVM’nin arka kisminda ki alanda yogun ilgi altinda düzenlenen ‘Yesilyurt Çocuk Kitaplari’ Festivalinin açilis törenine, Vali Hulusi Sahin, Malatya Büyüksehir Belediye Baskani Selahattin Gürkan, Yesilyurt Belediye Baskani Mehmet Çinar, AK Parti Yesilyurt Ilçe Baskani Muhammed Emin Yalçinkaya, Yesilyurt Ilçe Milli Egitim Müdürü Cemal Kalay, Battalgazi Belediye Baskan Yardimcisi Ismet Sarigül, AK Parti Yesilyurt Gençlik Kollari Baskani Salih Tav, Il Müftüsü Veysel Isildar, Belediye Meclis Üyeleri, Sivil Toplum ve Meslek Örgütleri Baskanlari, muhtarlar, yayinevi sahipleri, yazarlar, sanatçilar, vatandaslar ile çok sayida çocuk katildi.

6 Kasim’a kadar sürecek olan ‘Yesilyurt Çocuk Kitaplari’ Festivalinin paydaslarindan olan Yesilyurt Ilçe Milli Egitim Müdürü Cemal Kalay, Malatya’da ilk kez düzenlenen festivalin yani sira ilçedeki egitim hizmetlerinde desteklerinden dolayi Yesilyurt Belediye Baskani Mehmet Çinar’a tesekkürlerini sundu.

Malatya’da çocuklara yönelik düzenlenen ilk kitap festivaline ev sahipligi yapan Yesilyurt Belediye Baskani Mehmet Çinar, çocuklara ve gençlere yönelik hizmetlerini Yesilyurt Çocuk Kitaplari Festivali ile taçlandirdiklarini söyledi.



Yesilyurt Ilçe Milli Egitim Müdürlügü ile isbirligiyle 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami kutlamalarina katki sunmak amaciyla organize ettikleri Yesilyurt Çocuk Kitaplari Festivalini bir hafta boyunca senlik havasinda gerçeklestireceklerini ifade eden Yesilyurt Belediye Baskani Mehmet Çinar, “Yesilyurt Çocuk Kitaplari Festivalimizi çocuklarimizla bulusturmaktan büyük bir onur duymaktayiz. Açilis törenimize ve etkinliklerimize gösterilen yogun ilgi bizleri mutlu etti. Çocuklarimizin ve gençlerimizin hem fiziksel hem de kisisel ve zihinsel gelisimlerine katki sunmak adina ilçemizde çok sayida yatirimi gerçege dönüstürdük, toplumda farkindalik olusturan projeleri teker teker hizmete sunduk ve sunmaya da devam ediyoruz. Konu çocuk, gençlik ve egitim olunca toplumda farkindalik olusturan hizmetlere büyük bir önem veriyoruz. Çocuklarimizin fiziksel, sosyal ve kisisel gelisimlerini destekleyecek, onlarin dogru, düzgün ve kaliteli bir hayat yasayarak topluma yararli bireyler olmasina imkan taniyacak projelerimize bugün bir yenisini daha eklemenin sevincini yasiyoruz. Yesilyurt Çocuk Kitaplari Festivalimiz ile de bu hizmetlerimizi taçlandirmis oluyoruz.350 bine yakin nüfusuyla 27 kentten daha kalabalik bir nüfusa sahip, Malatya’nin en büyük ilçesi ve aldigi göçlerle nüfusu sürekli artan Yesilyurt’ta çocuk ve genç sayisi fazla olunca bizlerde bu yöndeki yatirimlarimiza ve projelerimize agirlik veriyoruz. Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan’in Ankara’da düzenlenen ‘Türkiye Yüzyili’ vizyon toplantisinda anlattigi projelerden yola çikarak bizlerde kendi bölgemizde belirlenen projelere destek vermek için daha çok çalisacagiz, özellikle de çocuklara ve gençlere yönelik faaliyetlere daha fazla agirlik verip, genç neslimizi en iyi sekilde gelistirmek için her türlü alanda çalisacagiz. Ülkemizin yeni insan kaynaklarina ihtiyaci var yetismis, bilgili ve donanimli bir genç nesille bizler gelecege daha umutla bakacagiz” seklinde konustu.

Çinar, “6 Kasim’a kadar devam edecek olan festivalimizin her gününü dolu dolu yasayacagiz. Çocuklarimizi festivalde hem kitaplarla hem de çesitli sosyal, sportif ve kültürel faaliyetlerle bulusturacagiz. Açilis törenimize gösterilen yogun ilgi festivalinde yüksek bir katilim ve hareketli geçeceginin göstergesidir. Malatya’da bir kitap bayramini hep birlikte yasayacagiz. 30’dan fazla yayinevinin katilim gösterdigi, çok sayida yazarin yer alacagi festivalimizde çocuklarimizi Rafadan Tayfa, Z Takimi ve Nasreddin Hoca tiyatro gösterilerinin yani sira konserler, sirk ve animasyon gösterileri ile bulusturacagiz. Festivalimize davet ettigimiz yazarlarimiz söylesi etkinliklerinde sevenleriyle bir araya gelecekler. Malatya Park AVM’nin arka kisminda kurdugumuz bu özel alani tamamen çocuklarimiz için ayarladik, renkli bir ortamda dolu dolu bir festival heyecani yasayacagiz. Çocuklarimiz buradaki stantlardan istedigi kitap alacak okuyacak ve bilgi dagarcigini daha fazla gelistirecek. Bugün bizim için özel bir gün. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramimiz ve Türkiye Cumhuriyetinin 99.Kurulus Yildönümünü kutlamanin gururunu yasiyoruz. Ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslari basta olmak üzere Istiklal Savasimizin tüm kahramanlarini rahmet ve minnetle aniyor, milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramini en içten dileklerimle kutluyorum. Bayramimiz kutlu olsun. Böylesine detayli ve genis bir organizasyonun hayata geçmesinde aylardir yogun mesai yapan Kültür ve Sosyal Isler Müdürlügümüzdeki mesai arkadaslarimiza, katki sunan Ilçe Milli Egitim Müdürlüklerimize, festivalimize güç katan bütün yayinevi sahiplerine ve çalisanlarina, yazarlarimiza, okul müdürlerimize, ögretmenlerimize, konser, tiyatro ve animasyon gösterilerinde sahne alacak tüm sanatçilarimiza ve gözümüzün nuru tüm çocuklarimiza tesekkür ediyorum. Yesilyurt Çocuk Kitaplari Festivalimiz hayirli ugurlu olsun” ifadelerini kullandi.

Yesilyurt Çocuk Kitaplari Festivaline ev sahipligi yapan Çinar’i tebrik eden Vali Hulusi Sahin ise, “Yesilyurt Belediyemizin ev sahipliginde, Yesilyurt Kaymakamligimiz ve Ilçe Milli Egitim Müdürlügümüzün katkilariyla çok güzel bir festivalin startini veriyoruz. Festival, Cumhuriyet Bayramina çok yakisti. Fikir bazindan gerçeklesme seviyesine kadar çok ciddi emek veren Yesilyurt Belediye Baskanimiz Mehmet Çinar’i tebrik ediyorum, onun eseridir, ellerine saglik. Kitap fuarlari düzenlemek öyle kolay degildir. Malatya bunu basaran iller arasinda ve çok basarili bir kitap fuari gelenegini yerlestirdi. Bu hususta emegi geçenleri tebrik ediyorum. Genel kitap fuarlari disinda çocuk kitaplari fuari düzenlemekte ayrica degerlidir. Bizler çocuklarimiza okuma aliskanligini verirsek sonradan o çocuklarimizla ilgili egitim hayatiyla ilgili, ahlak ögretimiyle ilgili hiçbir sorun yasamayiz. Yeter ki okumayi ve okuma sevgisini çocuklarimiza ögretelim. Bugün açilisini yaptigimiz festivalin çocuklarimiza kitap aliskanligini kazandirmakta büyük katki saglayacagina inaniyorum. Buradan ailelerimize sesleniyorum, çocuklariniz fuara gelsin, buradan istedikleri ve begendikleri kitaplari almalarina firsat taniyalim. Çocuklarimiz kitapliklarini buradan aldiklari kitaplarla olusturmaya baslasinlar. Çocuklarimiz kitap sevgisi kazandikça bundan sonraki egitim hayatlarinda hiçbir sorun yasamazlar ve hem ahlaken hem de karakter anlaminda saglam yetisirler. Kitap okuyan çocuktan hiçbir zaman zarar gelmez. Kitap okuyan çocuk gelecegin irfan sahibi ve entelektüeli olarak yetisir. Hangi isi yaparsa yapsin iyi, dogru ve düzgün yapar. Insan karakterinin oturmasi için ilk 10 yas çok önemlidir. Çocuklarimiza kitap sevgisini mutlaka saglayalim. Yesilyurt Çocuk Kitaplari Festivali hayirli olsun” diye konustu.

Protokol konusmalarindan sonra Il Müftüsü Veysel Isildar’in okudugu duanin ardindan 6 Kasim’a kadar hizmet verecek olan Yesilyurt Çocuk Kitaplari Festivalinin açilis kurdelesi kesildi. Vali Sahin, Malatya Büyüksehir Belediye Baskani Selahattin Gürkan ve Yesilyurt Belediye Baskani Mehmet Çinar ile protokol heyeti, Malatya’nin dört bir tarafindan gelen aileler ve çocuklarin yogun ilgisi altinda baslayan festivalde stant açan yayinevi sahiplerini tek tek ziyaret ederek tanitimi ve satisi yapilan kitaplar hakkinda bilgiler aldilar.

Çinar, festival çerçevesinde kurulan Kayisi Çekirdegi Kahvesi standinda vatandaslara kahve ikram ederek, Yesilyurt Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlügü ekipleri tarafindan düzenlenen bilgi yarismasinda vatandaslarin heyecanina ortak oldu.

TRT Çocuk Kanali’nin sevilen çizgi filmlerinden Rafadan Tayfa karakterlerinin yer aldigi tiyatro gösterisi ve konserine çocuklar büyük ilgi gösterdi. Çocuklar renkli ve keyif dolu anlarin yasandigi tiyatro gösterisini ilgiyle takip edip, festivalin coskusunu ilk günden yasamaya basladi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile