Yesilyurt Gedik Namazgâh'inda Bayram Namazina Ilgi Büyük Oldu

Yesilyurt Gedik Namazgâh'inda Bayram Namazina Ilgi Büyük Oldu

Yesilyurt Belediyesi tarafindan gerçeklestirilen yenileme çalismalarindan sonra aslina uygun olarak restore edilip hizmete sunulan Gedik Namazgâh alaninda kilinan Kurban Bayrami namazina 7’den 70’e çok sayida vatandas katildi.

Yesilyurt’un dogal ve tarihi güzellikleriyle isminden söz ettiren bölgelerinden Çirmihti’nin serin ve huzurlu bir atmosferinde yer alan Gedik Namazgâh Alaninda kilinan Kurban Bayrami Namazinda, bayramin manevi atmosferine yakisan görüntüler ortaya çikti.

AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, AK Parti Malatya Milletvekili Hakan Kahtali, Yesilyurt Ilçe Kaymakami Osman Ugurlu, Yesilyurt Belediye Baskani Mehmet Çinar, Yesilyurt Ilçe Jandarma Komutani Yüzbasi Ahmet Boyaciogu ile 7’den 70’e çok sayida vatandasin istirak ettigi namaz öncesinde dini sohbetler yapilip, Kuran-i Kerim Tilaveti okundu.

Islam Âlemi ile tüm dünyanin barisi, huzuru ve güzellikleri için yapilan dualarin ardindan Yesilyurt’un manevi atmosferinde bayram namazi eda edildi.

Kurban Bayrami namazini vatandaslarla birlikte kilmanin derin bir mutlulugunu yasadiklarini ifade eden Yesilyurt Belediye Baskani Mehmet Çinar, “Dostlugun, birligin, dayanismanin ve hayatimizin tüm güzelliklerinin yasandigi bayramlarimizin temelinde paylasmak, kardeslik ve yardimlasma vardir. Bayramlarimiz, ayni zamanda kardeslik bilincimizi yenileme, aramizdaki muhabbet ve dayanismayi pekistirme vesilesidir. Kurban Bayrami’nda fakirler gözetilir, ihtiyaçlari giderilir. Bu anlamda kestigimiz kurbanlar bizi Allah’a daha yakin kilmaya vesile olurlar” dedi.

Her yil oldugu gibi bu bayramda Gedik Namazgah’inda vatandaslarla bayram namazi kilmanin mutlulugunu yasadiklarini belirten Çinar, “Her bayramda oldugu gibi bu bayramda da basta muhtaçlarimiz olmak üzere komsularimizin ve yakinlarimizin hanelerine, daha fazla sevgi, muhabbet ve mutluluk tasimaliyiz. Kurban Bayramina ulasmanin emsalsiz huzur ve sevincini yasiyoruz. Bayram vesilesiyle yapilan ibadet, dua ve kesilen kurbanlarin Allah katinda kabul olmasi en büyük temennimizdir. Bu mübarek günlerde yardima muhtaç durumdaki kardeslerimize sefkatle yardim elimizi uzatmali, magdurlarin yanlarinda bulunmali, kardeslik baglarimizi daha da güçlendirmeliyiz. Kurban Bayrami’nin rahmet ve bereketinin sikintilarimizdan kurtulusumuza vesile olmasini diliyorum. Bu duygularla öncelikle aziz sehitlerimize rahmet, gazilerimize sihhat temenni ediyorum. Bayramin ülkemize ve bütün Islam âlemine huzur ve baris getirmesi, darginlik ve kirginliklari sona erdirmesi dilegiyle bütün hemsehrilerimin bayramini kutluyorum.” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile