Yesilyurt'ta 32 Bin Ögrenciye Sifir Atik Egitimi Verildi

Yesilyurt'ta 32 Bin Ögrenciye Sifir Atik Egitimi Verildi

Yesilyurt Belediyesi Iklim Degisikligi ve Sifir Atik Müdürlügü, dogal kaynaklarin verimli kullanilmasi ve atik miktarinin azaltilmasinin önemini ögrencilere anlatip, bilinçli ve duyarli bir sekilde gelecege hazirlanmalarina destek vermek amaciyla baslattigi “Sifir Atik ve Çevre Bilinci’ Egitimlerine araliksiz devam ediyor.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in esi Emine Erdogan’in himayesinde ülke çapinda basariyla devam eden ‘Sifir Atik’ Projelerini yatirimlar ve sosyal sorumluluk hizmetleriyle en fazla destekleyen yerel yönetimlerin basinda gelen Yesilyurt Belediyesi, ‘Sifir Atik’ anlayisinin yayginlastirilmasi ve çevre bilincinin olusmasina katkida bulunmak amaciyla ögrencilere yönelik egitim programlarini sürdürüyor.

Yesilyurt Belediyesi Iklim Degisikligi ve Sifir Atik Müdürlügü’ndeki çevre mühendisleri tarafindan her hafta bir okulda düzenlenen egitim çalismalarinda; ‘Sifir Atik’ kültürünün saglikli ve güzel bir gelecek açisindan ne kadar önemli oldugu, geri dönüsüm ve atiklarin dönüstürülmesiyle ile dogada elde edilecek kazanimlar, agaçlarin ve topragin korunmasinin önemi, küresel isinma ve iklim degisikligi konularinda teorik ve pratik bilgiler paylasiliyor.

‘Hep Birlikte El Ele, Sifir Atikla Yesil Gelecege’ temali gerçeklesen egitimlerde, kaynaklarin daha verimli kullanilmasi, israfin önüne geçilmesi, atiklarin olusum nedenlerinin incelenerek atiklarinin olusmasini engellemek veya minimum düzeyde tutmak, olusan atiklarin kaynaginda ayristirilmasi ve geri kazanilmasi hedefleniyor.

Egitim programlarinin sonunda ögrencilere sifir atik ile ilgili çesitli hediyeler verilerek ‘Çevre Bilincinin’ akilda kalicili hale gelmesi saglaniyor. Çevre bilincine sahip, topluma yararli nesiller insa etmek amaciyla gerçeklesen “Sifir Atik ve Çevre Bilinci’ egitim çalismalari 2023-2024 Egitim-Ögretim Dönemi sonuna kadar devam edecek.

Çevre bilincine sahip nesiller insa etmek için okullardaki egitim programlarinin araliksiz devam ettigini söyleyen Yesilyurt Belediye Baskan Yardimcisi Erkan Özgür, Yesilyurt Belediyesinin ‘Sifir Atik’ projelerinde öne çikan yerel bir yönetim oldugunu hatirlatarak, “ Belediye olarak sifir atik ve çevrenin korunmasina yönelik hizmetlerimize her geçen gün bir yenisini daha ekleyerek, bu konudaki hassasiyetimizi sürekli ön planda tutuyoruz. Fiziksel yatirimlarimiz ile mahalle ve sokaklarda yürüttügümüz temizlik hizmetlerimizin yani sira çevre bilincine sahip nesiller insa etmek içinde her hafta bir okulumuzda sifir atik ve çevre konularinda teorik ve pratik egitim çalismalari düzenliyoruz. Bugüne kadar 258 okulumuzda 32 bin ögrencimize sifir atik egitimleri verdik. Çocuklarimizi ve gençlerimizi bu konularda en iyi sekilde yetistirmeli ve bilgi sahibi yapmaliyiz. Bilgili, donanimli ve kendisini her alanda yetistiren bir nesil insa etmek içinde bu tür çalismalara büyük önem veriyoruz. Sifir atik projesinin önemi ve gerekliligini benimsetmek amaciyla gerçeklesen egitim çalismalarimiza araliksiz devam edecegiz. Egitim hizmetlerimizin ögrencilerimize ulasmasinda desteklerini eksik etmeyen Il ve Ilçe Milli Egitim Müdürlüklerimize, okul müdürlerimize ve ögretmenlerimize tesekkür ediyoruz” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile