Yesilyurt'ta Sanatsal Ve Kültürel Kurslara Yogun Ilgi

Yesilyurt'ta Sanatsal Ve Kültürel Kurslara Yogun Ilgi

Yesilyurt Belediye Baskani Prof. Dr. Ilhan Geçit, Kiltepe Mahallesinde faaliyetlerine devam eden Yesilyurt Mesleki Egitim ve Yasam Merkezinde açilan 15 kursa 250’e yakin kursiyerin katildigini, farkli alanlarda verilen egitimlere gösterilen ilginin kendilerini mutlu ettigini söyledi.

Yesilyurt’un kültürel ve sanatsal açidan zengin alt yapisini ön plana çikarmanin yani sira hobi ve meslek edindirme kurslariyla 7’den 70’e tüm vatandaslarin sosyal hayatlarini daha nitelikli hale getirmek hedefiyle Kiltepe Mahallesi’nde hizmete sunulan Yesilyurt Mesleki Egitim ve Yasam Merkezi’ndeki sanatsal ve kültürel kurslara gösterilen ilgi, her geçen gün artmaya basladi.



Dört kat üzerinde faaliyetlerine araliksiz devam eden egitim merkezinde 4 ile 6 yas araligindaki çocuklara yönelik baslatilan Erdem Okullarinin yani sira kuaförlük, gastronomi, halk oyunlari, bilgisayar, asçi yardimciligi modelistlik, trikotaj, tekstil ara elemani ve farkli branslardaki meslek edindirme kurslarinin yani sira Kur’an-i Kerim, gitar, resim, hali dokuma, örgü, robotik kodlama, dron, akil oyunlari ve yazilim kurslari düzenleniyor.

Yesilyurt Mesleki Egitim ve Yasam Merkezi sundugu kaliteli hizmetler ile toplumdaki deprem travmasinin atlatilmasinda önemli bir rol oynarken, sehrin farkli noktalarindan gelen vatandaslar buradaki kurslarda hem kaliteli zaman geçiriyor hem de meslek sahibi olarak hayatina farkli bir pencere açiyor.

Kurslarin çok verimli geçtigini söyleyen kursiyerler, kendilerine bu tür ortamlar sunan Yesilyurt Belediyesi’ne tesekkürlerini sundular. Yesilyurt Mesleki Egitim ve Yasam Merkezi Koordinatörü Ümmü Gülsüm Alkan ise, kurslara yogun bir talep oldugunu ifade etti.

Yesilyurt Belediye Baskani Prof.Dr.Ilhan Geçit ise, "Yesilyurt’un fiziksel dönüsümünün yani sira vatandaslarin sosyal hayatlarini nitelikli hale gelmesinde önemli rol oynayan kültürel ve sanatsal çalismalara ve meslek edindirme kurslarina ayri bir önem verdiklerini söyledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile