Yesilyurt'taki Kültürel Etkinlikler Büyük Ilgi Görüyor

Yesilyurt'taki Kültürel Etkinlikler Büyük Ilgi Görüyor

Topsögüt Yesilkonak Hizmet Binasini ziyaret ederek kursiyerlerle bir araya gelen Yesilyurt Belediye Baskani Mehmet Çinar, “ Ilçemizin dört bir tarafindaki kültür, sanat ve gençlik merkezlerimizde açtigimiz sosyal, kültürel ve hobi amaçli kurslarla hemsehrilerimizin sosyal gelisimlerine destek sunuyoruz" dedi.

Yesilyurt Belediyesi Kültür ve Sosyal Isler Müdürlügü bünyesinde faaliyetlerine devam eden Topsögüt Yesilkonak Hizmet Binasindaki sanatsal ve kültürel etkinliklere mahalle sakinleri büyük bir ragbet gösteriyor.

Kadinlara ve gençlere hitap eden kurslariyla mahalle sakinlerinin ugrak adresi olan Topsögüt Yesilkonak Hizmet Binasinda, 4 ile 6 yas araligindaki çocuklara dini, ahlaki ve degerler egitimlerin verildigi Erdem Okullarinin yani sira Kuran Kursu ve Türkçe Kursu ile birlikte Ilçe Halk Egitim Merkezinin katkilariyla açilan Örgü Kursu, Wushu Kung Fu Kursu, Dikis Kursu ve Giyim Kursuna toplam 149 kursiyer katiliyor.

Topsögüt’te yasayan vatandaslarin yogun ilgisi altinda devam eden kurslari ziyaret eden Yesilyurt Belediye Baskani Mehmet Çinar, ilk olarak dini ve ahlaki egitimlerin verildigi Erdem Okulundaki ögrencilerle bir araya geldi. Çocuklarla yakindan ilgilenip derslerinde basarilar dileyen Baskan Çinar, ögrencilerin egitim durumlari hakkinda kurs ögretmenlerinden bilgiler aldi.

Yesilyurt Ilçe Halk Egitim Merkeziyle ortaklasa açilan el sanatlari, biçki-dikis nakis ve giyim kursunda yapilan el emegi göz nuru eserleri inceleyen Baskan Çinar son olarak Kuran Kursunu ziyaret ederek farkli yas gruplarindan derslere katilan kursiyerlerle sohbet edip, basarilar diledi.

Yesilyurt Belediyesine ait Yesilkonak, Kültür, Sanat ve Gençlik Merkezlerinin yani sira sportif tesislerdeki hizmetlere ve açilan kurslara gösterilen ilginin kendilerini mutlu ettigini söyleyen Baskan Çinar, “Sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif hizmetlere bu dönemde çok fazla agirlik vermekteyiz. Geçen yil yasadigimiz deprem felaketlerinden sonra bir yandan ilçemizin yeniden imar ve insasi noktasinda ekiplerimiz ilçemizin dört bir tarafinda çalisirken diger taraftan depremin zihinlerde kalici izler birakmamasi içinde her yastan vatandasimiza hitap eden sosyal, kültürel ve sanatsal faaliyetlerimize, meslek edindirme ve hobi amaçli kurslarimiz ile sportif organizasyonlarimiza araliksiz devam ediyoruz. Açildigi günden beri mahalle sakinlerimizin yogun ilgi gösterdigi Topsögüt Yesilkonak Hizmet Binamizdaki çocuklarimiza ve kadinlarimiza yönelik açtigimiz kurslarimiz ve egitim programlarimiza 149 kursiyerimiz katiliyor. Kurslarimiza katki sunan Ilçe Halk Egitim Merkezi ile usta ögreticilerimize çok tesekkür ediyorum. Kadinlarimiza verdigimiz önem dogrultusunda, onlara is ve yasam becerileri kazandiracak kurslara da agirlik vermekteyiz. Kadinlarimiz buradaki kurslardan aldiklari egitimler neticesinde hem sosyallesiyorlar hem de meslek sahibi olarak ev bütçelerine katki sunuyorlar. Çocuklarimiza ve gençlerimize yönelik ek dersler veriyoruz, miniklerimize yönelik açtigimiz Erdem Okullarimizda gördügümüz manzara ise bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor. Çocuklarimiz buradaki temiz ve düzenli ortamda aldiklari egitimler neticesinde gelecege daha güzel hazirlaniyorlar. Bu ve benzeri tüm hizmetlerimizle 7’den 70’e tüm hemsehrilerimizin hayat standartlarini yükseltmeye devam edecegiz. Mahallemizdeki tüm hizmetlerin basariyla devam etmesinde katkilarini esirgemeyen muhtarimiza ile buradaki idarecilerimize ise ayrica tesekkürlerimi sunuyorum” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile