Yesim'den 'Sürdürülebilirlik' Vurgusu

Yesim'den 'Sürdürülebilirlik' Vurgusu

Yesim Grup, Global Compact (Küresel Ilkeler Sözlesmesi) çerçevesinde 2009 yilindan bu yana her yil hazirladigi Sürdürülebilirlik Raporu’nun 14’üncüsünü yayinladi. 2023 verileri baz alinarak hazirlanan rapor, Yesim Grup’un sürdürülebilirlik alanindaki kararliligini bir kez daha ortaya koydu.

Yesim Grup, 2022 yilindan itibaren anket sistemi seklinde yayinlamaya basladigi Sürdürülebilirlik Raporu’nu bu sene de ayni formatta sundu. UN Global Compact tarafindan gelistirilen yeni raporlama sistemi, üyelerin sürdürülebilirlik performanslarini seffaf bir sekilde paylasmalarina ve marka degerlerini artirmalarina imkan taniyor.

Yayinlanan 14. raporla ilgili konusan Yesim Group CEO’su Senol Sankaya, "2022 yilindan bu yana dijital ve seffaf bir anket sistemi ile yayinladigimiz Sürdürülebilirlik Raporu, kurumlarin UN Global Compact Ilkeleri’ne yönelik bagliliklarini ve somut eylemlerini kamuoyuna sunmalarina imkan sagliyor. Ben bu raporun sürdürülebilirlik konusundaki hassasiyetimizi ve kararliligimizi net bir sekilde ortaya koydugunu düsünüyorum. 14. Sürdürülebilirlik Raporumuzla, insan haklari, çalisma standartlari, çevre ve yolsuzlukla mücadele gibi konularda gerçeklestirdigimiz eylemleri detaylandirarak sürdürülebilirlik yolculugumuza devam ediyoruz." dedi.

Yesim Grup’un sürdürülebilir üretim ve sosyal uygunluk standartlarini en üst seviyede uygulayan firmalardan biri olduguna dikkat çeken Sankaya, "Gelecek nesillere daha yasanabilir bir dünya birakmak için attigimiz adimlarin etkisini bu raporla net bir sekilde görebiliyoruz. Sürdürülebilirlik stratejimiz, sadece çevresel degil ayni zamanda sosyal ve ekonomik boyutlari da kapsayan bütüncül bir yaklasimla sekilleniyor. Yesim Grup olarak küresel standartlara uyumlu bir sekilde ilerlemeye ve sektörümüzde örnek teskil etmeye kararliyiz. Bu anlayisla, her geçen yil daha güçlü adimlar atarak sürdürülebilirlik hedeflerimize ulasmayi sürdürecegiz." ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile